Recension: Nätfångst av Lin Anderson

När man läser okända, i alla fall för en själv, vet man aldrig vad man får. Ibland har man turen att hitta guldgruvor som kommer att glädja en länge, medan man andra gånger hittar vad man i bästa fall kan kalla för medelmåttor. hör till den sistnämnda kategorin även om jag inte kan säga att Nätfångst är ett direkt bottennapp.

Eller jo, det kan jag nog!

Känslan av att jag borde lägga ifrån mig den outläst infann sig aldrig. Ej heller fanns där några element som vare sig frustrerade eller fascinerade mig. Det var helt enkelt ett lättsam läsning så länge det varade. Så kom då dagen D då den skulle recenseras, och då slog det mig att jag inte minns ett dyft av vad som hände. Jag blev helt enkelt tvungen att bläddra lite i den för att tvinga brottstycken av minnen att komma tillbaka till mig. Det är aldrig ett gott tecken och därmed kan den inte få annat än ett lågt betyg.

Med tanke på att Anderson har skrivit nio till om rättsmedicinaren Rhona MacLeod tänker jag dock inte ge upp om henne så lätt. Men det verkar ha gjort, eftersom det bara finns en del till i serien på svenska. Den heter Mordbrand och kom ut 2006. Om jag fastnar för den kanske jag går över till att Andersons böcker på . Om inte går jag vidare mot nya . Som tur är saknas det knappast alternativ.

25 sekunders försmak av Driftnet:

Andra bloggare om Nätfångst.

Bokfakta:

Författare: Lin Anderson
Titel: Nätfångst
Originalets titel: Driftnet 
Utgivningsår: 2005
Förlag: Natur och Kultur
Format: Inbunden
Översättare: Ingela Bergdahl
Antal sidor: 270
Källa: Bibliotek
Intresse: Rättsmedicin, deckare, kriminalroman
Serie: Rhona MacLeod (del 1)
Betyg [Rating:1/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: