Recension: Nätfångst av Lin Anderson

När man läser okända, i alla fall för en själv, författare vet man aldrig vad man får. Ibland har man turen att hitta guldgruvor som kommer att glädja en länge, medan man andra gånger hittar vad man i bästa fall kan kalla för medelmåttor. hör till den sistnämnda kategorin även om inte kan säga att Nätfångst är ett direkt bottennapp.

Eller jo, det kan nog!

Känslan av att borde lägga ifrån mig den outläst infann sig aldrig. Ej heller fanns där några element som vare sig frustrerade eller fascinerade mig. Det var helt enkelt ett lättsam så länge det varade. Så kom då dagen D då den skulle recenseras, och då slog det mig att jag inte minns ett dyft av vad som hände. Jag blev helt enkelt tvungen att bläddra lite i den för att tvinga brottstycken av minnen att komma tillbaka till mig. Det är aldrig ett gott tecken och därmed kan den inte få annat än ett lågt betyg.

Med tanke på att Anderson har skrivit nio böcker till om rättsmedicinaren Rhona MacLeod tänker dock inte ge upp om henne så lätt. Men det verkar förlaget ha gjort, eftersom det bara finns en del till i serien på svenska. Den heter Mordbrand och kom ut 2006. Om fastnar för den kanske jag går över till att läsa Andersons böcker på engelska. Om inte går jag vidare mot nya äventyr. Som tur är saknas det knappast alternativ.

2 sekunders försmak av Driftnet:

Andra bloggare om Nätfångst.

Bokfakta:

Författare:
Titel: Nätfångst
Originalets titel: Driftnet 
Utgivningsår: 200
Förlag: Natur och
Format:
Översättare: Ingela Bergdahl
Antal sidor: 270
Källa:
Intresse: Rättsmedicin, deckare,
Serie: Rhona MacLeod (del 1)
Betyg [Rating:1/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: