Surfplatta vs läsplatta

collage_plattor

När fyllde år fick jag min efterlängtade  iRiver Story HD Wifi och det första gjorde var att ladda över alla längre PDF-filer som fanns lagrade på min dator. (Detta är jag naturligtvis oerhört glad för i dag med tanke på att min valde att ta en tillfällig paus för en tid sedan). Dock blev det inte så att läste särskilt många, om ens några, e-böcker vilket var den ursprungliga tanken.

I början av mars hakade på surfplattetrenden och valet föll på Nexus 7. Den är liten och nätt och duger utmärkt att surfa och bloggar på. har även försökt att uppdatera bloggen via den men som det känns just nu lär jag fortsätta att använda datorn för det ändamålet. Sent omsider kom jag på att jag skulle ladda ner appen Adobe Digital Editions, och därefter var steget inte långt till att börja läsa Gone Girl av Gillian Flynn.

Sagt och gjort!

började och pillade på inställningarna för att få läsvyn och texten såsom ville ha den.

fortsatte att och pillade lite till på inställningarna eftersom inte var riktigt nöjd.

Sådär höll det på tills äntligen hittade rätt. Jag skönk ner i soffhörnet taggad till tusen på att få en läsupplevelse utöver det vanliga. Så blev det dock inte eftersom jag hela tiden tappade bort mig då bläddringen, i mitt tycke, gjorde lite som den ville. Saker jag hade redan hade läst dök plötsligt upp på skärmen, och när jag hade hittat ”hem” igen och skulle bläddra nästa gång hoppade den för långt. Efter några kapitel blev jag så irriterad att jag ladde in boken i min i stället och det har inte ångrat.

kan inte helt och hållet skylla min irritation på surfplattan då jag är mycket väl medveten om att jag har väldigt begränsade tekniska kunskaper, men min första utvärdering av respektive plattas läsvänlighet vinner i alla fall läsplattan med stor mariginal.

Comments

  1. Jag har både läsplatta och surfplatta’ , för att läsa böcker föredrar jag helt klart läsplattan! (Men önskar jag hade köpt en med större skärm)
    Ella recently posted..Bokbloggskerkan 12-15april

    • Vilken läsplatta investerade du i? Att läsa e-böcker på min är inga problem, men det är något värre med att få till läsbilden som jag vill ha den när det gäller pdf-filer. Men jag älskar min läsplatta ändå.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: