Tänk vilka fördomar man kan ha!

Thursday-N tipsade mig om Fred Vargas och i dag när var på lånade hem Mannen som vände insidan ut.

Det var när läste baksidestexten som jag fick mitt livs chock: Fred är en kvinna. Varje gång jag har hört talas om denna har jag varit övertygad om att det har varit en man som har suttit bakom datorn och knapprat på tangenterna. Faktum är att jag var så bombsäker på min sak att jag trodde att förlaget måste ha skrivit fel när de påstår att man numera pratar ”om Fred Vargas som Frankrikes nya deckardrottning”. Efter att ha googlat på namnet är det bara konstatera att det är mina fördomar som har talat. kände en gång en Fred och han var väldigt mycket kille så det torde ursäkta mig en del.

Det ”komiska” är att även hennes riktiga namn låter väldigt manligt i mina öron: Frédérique Audouin-Rouzeau, eller?

Trots att inte är vidare förtjust i historiska romaner så kunde jag inte låta bli att låna Dennis Lehanes Ett land i gryningen. Enda ursäkten har är att Lehane är en mycket bra som jag har läst allt av så hur kan då underlåta mig att läsa den här?

Sist men inte minst så blev det även en deckare. Denna gång med titeln Fångat byte.

När kom hem lovade jag mig själv att inte låna fler innan har läst ut samtliga som står och trängs i min bokhylla. Nästa onsdag kommer jag att ha glömt bort att jag ens har tänkt den tanken …. men vad tusan …. är livet!

Comments

  1. Ett land i gryningen är SÅ bra! Och det bästa är att det ska komma en fortsättning. Men även den här läste jag på engelska, så jag hoppas den här översättaren har lyckats bättre. 🙂 Här är mitt inlägg, om du vill läsa: http://frue.bloggsida.se/bocker/the-given-day-dennis-lehane

    • Som tur var finns det även duktiga översättare så jag kan inte tänka mig att jag skulle ha oturen att stöta på ytterligare ett bottennapp. Hoppas jag i alla fall 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: