Tematrio – Överraskningar

tematrioVeckans Tematrio hos Lyran handlar om överraskningar och uppgiften består i att berätta om tre böcker som inte överensstämmer med förväntningarna.

1. Jag hade hört mycket gott om Patient 67 av Dennis Lehane innan jag bestämde mig för att läsa den. Att den skulle vara så komplex att jag skulle vara tvungen att läsa den två gånger för att riktigt hänga med hade jag dock inte räknat med. När det väl var gjort har jag aldrig riktigt kunnat släppa den. Boken är helt suverän!

2. Mordbyn av Andrea Maria Schenkel ska enligt förlaget vara en kriminalroman, men faktum är att den är allt annat än det och det gör mig sur. Förutom den bristande genrebeskrivningen är den dessutom vad jag kallar skräp. Hur den har kunnat få så många priser är för mig en stor gåta.

3. En dag när jag besökte biblioteket fick jag syn på Flickan i fönstret av Assar andersson, och om jag ska vara ärlig var det vare sig bokens titel eller författarens namn som fällde avgörandet för att boken skulle få följa med hem. Hur det nu var så började jag läsa och även om det fanns saker jag retade mig på så gav den ändå så pass mycket mersmak att jag ville ha mer. Och det fick jag tack vare förlaget. Jag beundrar författare som kan gestalta karaktärer på ett sådant sätt att det kryper i kroppen så fort man läser ett namn. Jag lovar att Assar Andersson behärskar den konsten.

 

Comments

 1. Älskade Patient 67. Mordbyn trodde jag att jag skulle älska och jag blev förvånad när jag insåg att jag inte tyckte särskilt mycket om den. Då tycker jag att Schenkels roman Fallet Kalteis är bättre.

 2. Gissa vem som köpte Assar Andersson efter jag hört det. Dock oläst ännu.
  Mia
  Mia Eggimann recently posted..Förhandsboka böcker

  • Du har en spännande läsning framför dig. Serien mjukstartar med den första boken men sedan blir det åka av 🙂

 3. Jag tog med ”Patient 67” i min trio också!
  Sara Pepparkaka recently posted..Tematrio överraskningar

 4. Tänk jag minns inte vad jag tyckte om Patient 67… Läste den för många år sen (på engelska) men den gjorde uppenbarligen inget stort intryck;-)
  Lottens Bokblogg recently posted..Tematrio – Förväntningar

 5. Patient 67 tyckte jag var en jobbig bok att läsa. Tyckte mycket bättre om filmen faktiskt.
  Lena recently posted..Tematrio – Överraskningar

 6. Patient 67 har jag läst men bara 1 gång och gillade den inte riktigt men man kanske måste läsa om den då 🙂
  [Anna] recently posted..Tematrio – Förväntningar

 7. Just det, Assar Andersson var det ju jag skulle kolla upp. Tack för påminnelsen!
  Monika recently posted..Tematrio Överraskningar

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: