Tematrio – Skrivande svenskor

TematrioVeckans hos Lyran handlar om tre läsvärda skrivande svenskor. läser över huvud taget inte särskilt många som är skrivna av svenska författare. Än mer sällan händer det att läser böcker av kvinnliga sådana, hur nu det kan komma sig!?

Det finns dock några vars tilltalade mig så pass mycket att har fortsatt att deras böcker.

1. Kristina Ohlssons  om Fredrika Bergman, Peder Rydh och bjuder alltid på en spännande intrig och intressanta och ofta direkt motbjudande karaktärer. hoppas fyra kommer ut snart …

2. Ann Rosman väver in historier från det förflutna i sina intriger och ofta lyckas hon riktigt bra med det. Långa och många tillbakablickar tråkar normalt ut mig men i Själakistan ville inte att de skulle ta slut och det säger en hel del om Rosmans skills (i alla fall i den här boken).

3.  skriver extremt spännande historier och bjuder på ett intressant och trovärdigt karaktärsgalleri. Helgonen lyssnade på och jag vet inte om det var den största orsaken till att jag inte tyckte att den höll samma klass som de övriga. Oavsett orsaken så hoppas jag att hon kommer igen starkt med nästa i om Petra Westman & Co.

Comments

  1. Kristina Ohlsson seglade snabbt upp på en favoritplats hos mig när jag läste Askungar. Har inte hunnit ge mig på resterande än.

    Inte heller har jag läst något av varken Ann Rosman eller Carin Gerhardsen. Än. Deras böcker står dock redan på plats i bokhyllan. Nu ser jag ännu mer fram emot att läsa dem.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: