Tematrio – Skrivande svenskor

TematrioVeckans tematrio hos Lyran handlar om tre läsvärda skrivande svenskor. Jag läser över huvud taget inte särskilt många böcker som är skrivna av svenska författare. Än mer sällan händer det att jag läser böcker av kvinnliga sådana, hur nu det kan komma sig!?

Det finns dock några vars böcker tilltalade mig så pass mycket att jag har fortsatt att läsa deras böcker.

1. Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman, Peder Rydh och Alex Recht bjuder alltid på en spännande intrig och intressanta och ofta direkt motbjudande karaktärer. Jag hoppas bok fyra kommer ut snart …

2. Ann Rosman väver in historier från det förflutna i sina intriger och ofta lyckas hon riktigt bra med det. Långa och många tillbakablickar tråkar normalt ut mig men i Själakistan ville jag inte att de skulle ta slut och det säger en hel del om Rosmans skills (i alla fall i den här boken).

3. Carin Gerhardsen skriver extremt spännande historier och bjuder på ett intressant och trovärdigt karaktärsgalleri. Helgonen lyssnade jag på och jag vet inte om det var den största orsaken till att jag inte tyckte att den höll samma klass som de övriga. Oavsett orsaken så hoppas jag att hon kommer igen starkt med nästa bok i serien om Petra Westman & Co.

Comments

  1. Kristina Ohlsson seglade snabbt upp på en favoritplats hos mig när jag läste Askungar. Har inte hunnit ge mig på resterande än.

    Inte heller har jag läst något av varken Ann Rosman eller Carin Gerhardsen. Än. Deras böcker står dock redan på plats i bokhyllan. Nu ser jag ännu mer fram emot att läsa dem.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: