Tematrio–3 norska favoriter

temasvenorDet är inte särskilt ofta som jag kan hänga med på Lyrans Tematrio då hennes läsarsfär ligger ganska långt ifrån min egen.

Men när tillfället ges så skyndar jag mig att hänga på!

Att temat för veckan är 3 norska favoriter ter sig tämligen logiskt då det är den 17:e maj på torsdag.

1. Min absoluta favorit av Anne Holt är Det som tillhör mig. Jag läste den för första gången för flera år sedan och den var så bra så jag läste om den för två år sedan. Boken handlar om Emelie som kidnappas av en farbror och efter en tid får hon sällskap av andra barn som efter en tid åter försvinner. Hon slutar att äta och det enda som håller henne vid liv är hoppet att hennes pappa ska hitta henne innan det är för sent.

2. När djävulen håller ljuset av Karin Fossum handlar om den 60-åriga Irma som en dag blir rånad av den unge killen Andreas. Irma lyckas dock övermanna och knuffa ner honom i källaren. I fallet bryter han nacken och blir liggande i flera dagar. Mamman anmäler honom försvunnen morgonen efter men polisen tar henne inte på allvar. Det är först när kommissarie Sejer pratar med Andreas kompis Zipp som utredningen tar fart på allvar.

3. Egentligen är jag inte särskilt förtjust i Jo Nesbøs böcker om den alkoholiserade f.d. polisen Harry Hole. Eller snarare, det är just Hole som gör att betygen dras ner rätt så rejält. Jag har precis avslutat Gengångare och den har många brister samtidigt som jag ändå håller den för den bästa hittills. Jag har inte hunnit skriva om den ännu men det kommer under den här lite längre ledigheten som börjar i morgon kl. 12,30.

Comments

 1. Se där så olika det kan vara! Jag gillar i och för sig Fossum, men Harry är en sån stor favorit för mig att han faktiskt fick förstaplatsen i min tematrio! 🙂

  • Annika says

   Jag ska skriva om Gengångare i dag men jag har så många tankar som surar runt i huvudet så jag måste försöka bringa ordning på dem först. En sak vet jag dock och det är att Harry Hole kommer att få sig en och annan knäpp på näsan 🙂

 2. Jag håller med dig om Det som tillhör mig, tack vare att den var så bra så har jag fortsatt med serien, men blivit mer och mer besviken för varje bok. Det är knappt jag vågar läsa den fjärde, Frukta inte.

  • Annika says

   Jag håller med dig om Holts senare böcker då de inte alls har hållit måttet. Frukta inte har jag dock inte läst så den kan jag inte uttala mig om.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: