Tio kvinnliga favoritdeckare

Inspirerad av Lindas tio i topp över hennes favoriter bland de kvinnliga deckarna kommer här min egen lista. Först vill dock poängtera att alla inte är poliser och listan presenteras utan inbördes ordning.

1. är arkeologen som tog mig fullständigt med storm. har läst tre böcker med henne i huvudrollen och jag håller redan på att längta ihjäl mig tills jag får lägga vantarna på den fjärde.

2. Med prisjägaren Stephanie Plum skulle man aldrig ha en tråkig stund och skulle absolut kunna tänka mig att ha henne som granne.

3. V.I Warshawski är privatdetektiven som inte drar sig för att göra inbrott i jakten på sanningen.

4. Barbara Havers – Thomas Lynleys andra hand som är helt omöjlig att inte tycka om.

5. blev omedelbart förälskad i Lisbeth Salander och hon finns fortfarande med mig  trots att slog igen sista boken för tre år sedan. Som jag önskar att hade fått slutföra sitt om tio böcker med duon Blomkvist/Salander.

6. är en relativt ny bekantskap som absolut vill lära känna bättre. Sitter otåligt och väntar på nummer tre som om jag inte missminner mig skall heta Änglavakter.

7. Kay Scarpetta och har en ganska lång bakom oss. Tyvärr så dalade trovärdigheten när hennes pojkvän dog för att sedan återuppstå.

8. Samantha Donovan är en utredare som uppvisar en näst intill unik förmåga till ödmjukhet och det går väl inte att undvika att tycka bra om en sådan?

9. Det går inte att undvika Angela Gennaro i sådana här sammanhang och det är med sorg i hjärtat som har tvingats inse att i och med Moonlight Mile så har nog vårt förhållande nått ändhållplatsen.

10. Iréne Huss som precis som försöker få ihop jobb med familjeliv. Jag är däremot oerhört avundsjuk på henne då hon har en man som är kock och maten som beskrivs i böckerna får det minsann att vattnas i munnen på mig.

Comments

  1. Nej men hu kunde jag glömma Irene Huss? Hon är ju jättebra!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: