Tio kvinnliga favoritdeckare

Inspirerad av Lindas tio i topp över hennes favoriter bland de kvinnliga deckarna kommer här min egen lista. Först vill jag dock poängtera att alla inte är poliser och listan presenteras utan inbördes ordning.

1. Ruth Galloway är arkeologen som tog mig fullständigt med storm. Jag har läst tre böcker med henne i huvudrollen och jag håller redan på att längta ihjäl mig tills jag får lägga vantarna på den fjärde.

2. Med prisjägaren Stephanie Plum skulle man aldrig ha en tråkig stund och jag skulle absolut kunna tänka mig att ha henne som granne.

3. V.I Warshawski är privatdetektiven som inte drar sig för att göra inbrott i jakten på sanningen.

4. Barbara Havers – Thomas Lynleys andra hand som är helt omöjlig att inte tycka om.

5. Jag blev omedelbart förälskad i Lisbeth Salander och hon finns fortfarande med mig  trots att jag slog igen sista boken för tre år sedan. Som jag önskar att Stieg Larsson hade fått slutföra sitt projekt om tio böcker med duon Blomkvist/Salander.

6. Fredrika Bergman är en relativt ny bekantskap som jag absolut vill lära känna bättre. Sitter otåligt och väntar på bok nummer tre som om jag inte missminner mig skall heta Änglavakter.

7. Kay Scarpetta och jag har en ganska lång historia bakom oss. Tyvärr så dalade trovärdigheten när hennes pojkvän dog för att sedan återuppstå.

8. Samantha Donovan är en utredare som uppvisar en näst intill unik förmåga till ödmjukhet och det går väl inte att undvika att tycka bra om en sådan?

9. Det går inte att undvika Angela Gennaro i sådana här sammanhang och det är med sorg i hjärtat som jag har tvingats inse att i och med Moonlight Mile så har nog vårt förhållande nått ändhållplatsen.

10. Iréne Huss som precis som jag försöker få ihop jobb med familjeliv. Jag är däremot oerhört avundsjuk på henne då hon har en man som är kock och maten som beskrivs i böckerna får det minsann att vattnas i munnen på mig.

Comments

  1. Nej men hu kunde jag glömma Irene Huss? Hon är ju jättebra!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: