Titelefternamn

TematrioI veckans tematrio hos Lyran ska vi berätta om en roman med ett efternamn i titeln. Inte helt lätt vill jag lova, men man kan om man bara vill!

1. I Djingis Khans hemlighet av Clive Cussler åker Al Giardino, Rudi Gunn och Dirk Pitt till Mongoliet för att hindra en oljemogul att gå i sin förfader Djingis Kahns spår och bli herre över Kina. Oljemogulen har en hel hop med beväpnade vakter varav några är utrustade med pil och båge. Trots det så lyckas gänget med Dirk Pitt i spetsen med sina föresatser utan så gott som en skråma. Som ni kanske har förstått så är den här boken inte särskilt trovärdig, men den fungerar väldigt bra om man vill ha förströelse för stunden.

2. Jag är helt galen i fotboll och jag följer såväl La Liga (Barcelona) som VM, EM och OS och ser så många matcher jag bara kan. En av de allra bästa fotbollsspelarna som någonsin har stått på en fotbollsplan heter Lionel Messi, och Luca Caioli har skrivit boken Messi. Vad den handlar om är tämligen självklart, men vad som kanske inte är lika självklart är att killen bara är 25 år vilket innebär att vi kommer att få njuta av honom i många år framöver. Han är en bollkonstnär och bevis finns i den här videon:

 

3. När jag pluggade tyska läste jag Madame Bovary av Gustave Flaubert, och även om den räknas som en klassiker och är omtyckt av många så tyckte jag inte alls om den. Innan jag skriver varför kanske det är dags för en:

 

Madame Bovary är en bok där det egentligen inte händer ett enda dugg. MEN jag blir så otroligt arg på Madame (Emma) Bovary som har förläst sig på romantisk litteratur och tror att verkligen skall vara precis som i sagornas värld. När hon märker att hon är genomskådad tar hon till arsenik. Det resulterar i att hon går en lång och plågsam död till mötes. Rätt åt henne kan man tycka men personligen tycker jag ändå att hon kom för lätt undan i alla fall.

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: