Top Ten Tuesday – 8 riktigt dåliga och 2 riktigt bra filmatiseringar

toptentuesday

Som vanligt är det bloggen The Broke and the Bookish som står för fiolerna när det gäller Top Ten Tuesday. Veckans uppgift består i att nämna 10 riktigt bra/dåliga filmatiseringar.

Egentligen borde låta bli att svara på den här frågan med tanke på att jag är så fruktansvärt anti när det kommer till just detta. Framför allt om det handlar om filmatiseringar av som jag har läst och gillat.

Men kan helt enkelt inte låta bli att ta chansen att spy galla över något nu när jag fick det serverat på ett silverfat, så nu kör vi!

 1. Milleniumtrilogin ()
 2. Kite Runner ()
 3. Gone, Baby, Gone ()
 4. Solstorm (Åsa Larsson)
 5. Isprinsessan (Camilla Läckberg)
 6. Den vita lejoninnan (Henning Mankell)
 7. Innan frosten (Henning Mankell)
 8. Irene Huss (Helene Tursten)
 9. Djurkyrkogården ()
 10. Mord i sinnet (Val McDermid)

För att undvika att bli besviken har lovat mig själv att jag aldrig ska se en igen, om den inte kommer från säkra kort vill säga.

För närvarande har sett första avsnittet av Collision Netflix och även om det var en aning rörigt så verkar serien lovande. En av karaktärerna (spelad av Phil Davis) såg tidigare i Whitechapel som nyligen var tvungen att ge upp. Det gick helt enkelt inte att titta på den serien eftersom ljudet i stort sett hela tiden låg flera minuter före bilden. Fruktansvärt störigt men som tur är var det bara en engångsföreteelse, och allting flyter på som det ska nu med Collision.

 

 

 

Comments

 1. Den första milleniumfilmen var ju iaf lite påkostad. De senare två känns väldigt mycket som tvproduktioner och är inte alls lika genomarbetade.
  Gone, Baby, Gone tyckte jag däremot var en rätt så ok filmatisering. 🙂
  Johanna Carlryd recently posted..Min första Top Ten Tuesday

 2. Filmen Solstorm tyckte jag var så dålig så jag vägrade läsa boken i flera år. Tack och lov ändrade jag mig 🙂
  Monika recently posted..Topp Tio bästa filmatiseringar

 3. Collision är väldigt bra! Jag såg nyligen om den på Netflix, den gick på SVT för några år sedan och blev ganska omtalad då, men den tålde definitivt att ses om.

 4. Och jag som gillar Flyga drake
  Vi håller på med Huss på dvd men ingen av oss har läst böckerna…:-)
  Lotten recently posted..Topp Tio Tisdag: Tio filmatiseringar av böcker

 5. Mord i sinnet är bra, tycker jag 🙂 Jag gillade Milleniumfilmerna mer än böckerna, men jag gillade ju å andra sidan inte böckerna så det kanske inte var så svårt…
  C.R.M. Nilsson recently posted..Topp tio bästa filmadaptionerna

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: