Anna Travis – check!

Så har jag då äntligen även sett del två av Kommissarie Anna Travis och det hade inte gjort ont med fler avsnitt  att se fram emot.

Så här i efterhand kan jag inte riktigt begripa hur jag kunde tycka att Alan Daniels var någonting att vila ögonen på. Det enda försvar jag har är att han inte visade sitt rätta jag förrän alldeles mot slutet av serien. Hugaligen!

Inte nog med att de brittiska kriminalserierna är flera snäpp bättre än de som produceras i andra länder (gäller även Sverige!). De har även språket på sin sida. Jag vet att jag nog är tämligen ensam om att gilla den brittiska engelskan, men jag älskar den. Har alltid gjort och kommer alltid att göra.

Comments

 1. Jag såg Travis i de nya avsnitt nr 1 och gillade serien. Men jag gillar ju också engelska deckare skarpt.
  Har två kommentarer:
  Har Travis ätit sig mätt de sista 10 åren tro?
  Hur lyckades de lära buffeln agera i chefsrollen?

  Men annars var det helt klart mycket sevärt.
  De tidigare avsnitten såg jag inte eftersom TV:n ju var paj (nu fixad) och kom mig inte för att se på SVT play. Har läst ovan och vet ju hur det slutar så jag får se om jag ser det men det är snudd på att det vore värt det…….

  • Annika says

   Även om du vet en del av vad som händer (och även har fått vissa hintar om slutet) så tycker jag ändå att du ska surfa ut på tv4 play och se de två första avsnitten. Jag vill dock höja varningens finger för de första minuterna av det första avsnittet: är du känslig för läskiga scener kan det vara en god idé att du garderar dig med en kudde eller liknande. Det här är den klart bästa serien jag har sett på ganska länge nu och jag längtar verkligen till måndag då fortsättningen på den nya miniserien visas. Ibland känns en vecka som en heeel evighet 🙂

 2. Även jag föredrar brittisk engelska framför amerikansk engelska!
  Anna Travis är en helt klart sevärd serie, fast jag har lite svårt när det är mycket blod. Tyckte det var grymt obehagligt när han skar halsen av sej… :-/ Hela han har obehaglig!!! Men jag ser fram emot måndag och ett nytt avsnitt 🙂 .

  • Annika says

   Jag kände på mig att han skulle ta livet av sig och då morden han utförde var tämligen inhumana så hade jag egentligen inte förväntat mig något snyggt självmord heller. Han var någonting att vila ögonen på i första avsnittet men det förändrades snabbt ju närmare slutet serien kom. Usch!

 3. Hej Annika, nu skall jag göra dig glad. Nya avsnitt med Anna Travis kommer redan på måndag (24/5). Jag trodde som du att det bara var 2 avsnitt, men det kommer mera…

  Du är INTE ensam om att gilla de brittiska kriminalserierna. När något sådant visas på TV då är det absolut förbjudet att störa mig. Detta gäller inte bara kriminalserier utan alla brittiska produktioner så är så fantastiskt bra.

  Ha det gott.

  • Annika says

   Jo, jag såg att det skulle komma nya avsnitt och jag blev sååå glad!!
   Men tack i alla fall Mia för att du gjorde mig uppmärksam på det ifall att jag skulle ha missat det 🙂

 4. Och Jason Durr är ju inte alls illa att titta på. Särskilt söt var han som polisen Mike Bradely i Heartbeat. Och på tal om brtittisk engelska förresten, det var otroligt snyggt gjort när Alan Daniels under förhöret med Anna Travis gradvis föll in sin gamla dialekt i stället för den tillrättalagda RP han pratar i början.

  • Annika says

   Jason Durr var snygg i början av serien men där mot slutet såg han mer ut som ett monster tycker jag. Men det tyder ju å andra sidan på ett bra skådespeleri och det är ju inte att förakta. Hur han såg ut i Hearbeat har tyvärr gått mig spårlöst förbi, men det kanske är värt att kolla upp.

   Jag tänkte också på att han pratade en helt annan dialekt mot slutet av serien och jag håller med dig om att det var snyggt gjort.

 5. Du kan ju se fram emot det nya avsnittet nästa vecka 😉

  Och nej, nej, nej…du är inte alls ensam att föredra britterna. Jag gillar också den brittiska engelskan bäst! Tycker den har ett mycket härligare flyt och klang. Och britterna är helt klart världsmästare på kriminalserier.

  • Annika says

   Jo, jag såg det och jag blev så otroligt glad över att det skulle komma en fortsättning 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: