Bokalfabet 2.0 – del 11

Tisdag betyder Bokalfabet 2.0 och veckans bokstav är K: katt, krig, konstnär, krävande och kalabalik.

I Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith (recension kommer i morgon) hamnar Leo Deminov och hans fru Raisa i ett speciellt krig och där det finns krig finns det också kalabalik.

Den första jag kommer att tänka när det gäller katt är Ruth Galloway i Flickan under jorden, Janusstenen och Huset vid havets slut. (Jag vet att jag tjatar om denna underbara karaktär men faktum är att jag håller på att länga ihjäl mig efter den fjärde boken). Vid närmare eftertanke har även Carol Jordan en katt i böckerna av Val McDermid.

Väldigt krävande personer finns i de böcker jag läser, t.ex.: Lincoln Rhyme som är en karaktär skapad av Jeffery Deaver. Han är förlamad men hans mun och vilja är det minsann inget fel på som t.ex. i Det trasiga fönstret.

Kay Scarpetta är rättsläkare och löser brott i Patricia Cornwells böcker och nu när jag nämner henne kom jag på att det är länge sedan jag läste något av henne.

Någon litterär gud har jag inte i ordets rätta bemärkelse men jag avgudar Dennis Lehane och hans sätt att skriva.

De författare jag läste i min ungdom är döda sedan länge men jag tänker med glädje på Enid Blyton och författarna bakom Tre deckare. Det var tider det!

Det är inte bara EN författare som får min kärlek just i detta nu men de författare jag har läst den senaste veckan är C.J. Box, Tom Rob Smith och Jeff Abbott och alla tre är fantastiskt bra!

Comments

  1. Det var väldigt länge sedan jag läste både Lehane och Cornwall.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: