Bokalfabet 2.0 – del fyra

Vi har kommit fram till bokstaven ”D” i Lindas bokalfabet 2.0 och veckans ord är: djup, dimma, dåre, dubbel och dam.

Ordet dimma får mig osökt att tänka på brittiska deckare då regn och rusk är starkt förknippat med det brittiska klimatet. Till favoriterna hör bl.a. Flickan under jorden av Elly Griffiths, I mördarens nät av Val McDermid och Dö med mig av Elena Forbes.

När jag hör ordet djup så går tankarna direkt till Clive Cusslers böcker om Dirk Pitt som letar vrak och skatter i havets djup som t.ex. i Djingis Khans hemlighet.

I Poeten av Michael Connelly jagar journalisten Jack McEvoy den som dödade hans tvillingbror Sean.

Jag är inget fan av Alexander McCall Smith och trots att jag inte har läst hans böcker om Damernas detektivbyrå så bjuder jag ändå på en ny titel som kom ut i januari i år: Extra bekvämt på safariklubben som är den elfte i serien om Mma Ramotswe och Mma Makutsi.

Någon form av dåre finns det i alla böcker jag läser t.ex. i Personskada av Elsebeth Egholm som jag håller på att läsa just nu.

För en tid sedan läste jag Barn 44 av Tom Rob Smith som var ruskigt bra. I bokhyllan står tvåan Det hemliga manifestet som jag alldeles strax skall sätta tänderna i. Huvudkaraktären i båda böckerna heter Leo Demidov.

Med tanke på att jag i stort sett endast läser deckare så är listan över favoritförfattare lång men några av favoriterna är Elly Griffiths, Peter James, Mark Billingham, Carin Gerhardsen, Richard Montanari, Michael Connelly, Stephen Booth, Dennis Lehane och Elena Forbes.

Comments

  1. Är Barn 44 bra? Delar de favoriter jag läst och borde kanske ta och läsa de jag inte läst också.

    • Jag tyckte att Barn 44 var superbra men den är ganska otäck och grym och som du förstår av titeln så är det barn med i bilden.

      I min recension skrev jag en varningstext alldeles i början. Om du inte redan har läst den så kanske du ska göra det innan du bestämmer dig.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: