Bokfrågornas ABC – Ö

Bokstaven Ö i Lilla Os Bokfrågornas ABC.

1. Berätta om en bok med övernaturliga inslag. Då jag inte är något stort fan av övernaturliga inslag så brukar jag sällan eller aldrig läsa sådana böcker. Men i Camilla Läckbergs senaste Fyrvaktaren finns det tyvärr alldeles för många sådana partier. Som tur är så är dessa skrivna som egna kapitel med kursiv stil vilket gör det lätt att helt enkelt hoppa över dessa och det gjorde jag.

2. Berätta om en bok som innehåller en viktig överenskommelse. I Öppet hus av Ian Rankin kommer de tre vännerna Mike, Allan och Robert överens om att planera och genomföra den ultimata konstkuppen. Vidare så kommer de överens om att de ska tiga som muren efteråt. Men vissa har svagare nerver än andra …

3. Berätta om en bok som innehåller en rejäl överraskning. Utan tvekan svarar jag Patient 67 av Dennis Lehane. Jag läste den första gången för ca tre år sedan men slutet lämnande mig ingen ro. Därför läste jag om den för inte alltför länge sedan och slutet är en rejäl överraskning.

4. Vilka tre böcker står överst på din önskelista? Oj oj, bara tre? Okej, då säger jag Tusenskönor av Kristina Ohlsson, De blodröda floderna av Jean-Christophe Grangé samt Den som vakar i mörkret av Helene Tursten.

Comments

  1. Ser verkligen fram emot Turstens nya! Känner också igen mig i frustrationen över Patient 67 som jag läste två gånger på raken.

    • Det var väldigt länge sedan jag läste Tursten och efter att ha spanat efter nya alster av henne på bibblan vid ett flertal tillfällen är jag glad att hon äntligen kommer ut med en ny bok. Jag har saknat Irene Huss!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: