Recension: Lex Limbo av E L Dezmin

lex-limboJag är ledsen men Lex Limbo av El Dezmin var verkligen ingen bok för mig.

Handlingen kretsar kring den arbetslösa Olivia som starkt ifrågasätter det svenska skyddsnätet då hon hela tiden stöter på patrull, såväl yrkesmässigt som privat.

När livet ser som mörkast ut möter hon bartendern Jesse. Han är belevad, snygg, rik och världsvan och Oliva faller som en fura för honom.

Vad Olivia inte vet, eller snarare är för dum för att förstå, är att de inte träffades utanför Ica av en slump.

Nej, han har en djävulsk plan för henne, och inte ens när sanningen går upp för henne drar hon i handbromsen och tänker efter vad det är hon egentligen håller på med.

Hur naiv får man egentligen vara Olivia?

Jag tycker att det är uppfriskande att E L Dezmin har “modet” att sätta en liten småstad nära mig på den deckarmässiga kartan.

aplog-lycksele

Men samtidigt blir jag provocerad över att hon framställer hela poliskåren som en samling idioter som inte ens har förmågan att lösa det mord och den konstkupp som har lamslagit Lycksele.

Att hon dessutom låter Olivia, av alla människor, åtminstone nosa på sanningen en aning är direkt löjeväckande.

Vidare köper jag inte för en sekund att två så urbota korkade ”bad guys” skulle lyckas planera, och än mindre komma undan med sina förehavanden.

Den enda karaktären jag verkligen känner någonting för är skitstöveln tillika polisen Simon. Och det är just det, tillsammans med det faktum att hela boken speglar att det är helt okej att ta lagen i egna händer, som får min bägare att rinna över.

Vill du ha spänning bör du läsa någonting annat eftersom Lex Limbo inte är trovärdig någonstans.

DEZMIN SKA DOCK ha en eloge för att hon inte valde att kursivera de partier där Jesse berättar (eller ljuger?) om sin barndom.

Men det, och platsen där händelserna utspelar sig är bokens enda styrkor och jag hoppas på bot och bättring i nästa bok.

Bokfakta:

Författare: E L Dezmin
Titel: Lex Limbo
Utgivningsår:2013
Förlag: Litet förlag
Antal sidor: 359
Källa: Författaren
Intresse: psykologisk spänningsroman
Serie: del 1

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: