Recension: Ruth´s first christmas tree av Elly Griffiths

51PG1tDeQpL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA278_PIkin4,BottomRight,-52,22_AA300_SH20_OU01_Innan jul kunde man gratis ladda ner en julnovell skriven av Elly Griffiths från Quercus hemsida.

Jag läser aldrig noveller men när den skulle handla om min älskade Ruth Galloway kunde jag inte låta bli att ladda hem den, och bara för att vara säker på att allt gick vägen dubbelkontrollerade jag min Kindle för att försäkra mig om att novellen låg där den skulle.

Det gjorde den, men det dröjde ända tills nu innan jag läste den. Konstig årstid att läsa en julnovell på, jag vet, men eftersom snön signade ner när jag gjorde det för ett par dagar sedan så passade det ganska bra ändå.

Griffiths böcker brukar handla om mord och arkeologiska utgrävningar, men i den här novellen saknas dessa element helt. I stället är det karaktärerna som står i fokus och jag älskar det.

Ruth känner sig tvungen att följa de ”lagar och regler” som finns i juletid och därmed beger hon sig ut på jakt efter en julgran så att dottern Kate ska få fira en ”riktig” jul. Som sig bör är Ruth sent ute med så väl julgrans- som julklappsköp och allt går inte riktigt som hon hade tänkt sig.

Förutom Ruth får vi även träffa alla de andra huvudkaraktärerna som vi i vanliga fall stöter på i Griffiths underbara deckarserie.

Precis som vanligt är det Ruth som charmar mig mest och fastän den här novellen bara har ca 41 sidor till sitt förfogande blir jag helt förtrollad av såväl Ruth som atmosfären.

Om du inte har läst någonting om Ruth Galloway & Co tidigare är det här ett utmärkt tillfälle att ta reda på om Griffiths böcker är någonting för dig.

Jag surfade in på Amazon för att se om novellen fortfarande finns tillgänglig utan kostnad, och det gör den. Du måste dock ha en Kindle för att kunna läsa den men låt inte det stoppa dig; du kan ladda ner Kindle appen för pc här.

Comments

  1. Jag gillade också den här novellen. Härligt att få koncentrera sig på alla personer. Kunde ha varit lite längre tom. Allt som handlar om Ruth är bra!
    boktok73 recently posted..1974 av David Peace

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: