Tio manliga favoritdeckare

Linda ställer frågan vilka som är mina favoritdeckare och reglerna är precis densamma som precis som för den kvinnliga motsvarigheten: samtliga är inte poliser och listan presenteras utan inbördes ordning.

1. Tom Thorne har varit en del av mitt liv i sju år nu och jag hoppas på minst sju år till.

2. Jack Reacher är The one and only och jag skulle utan tvekan lägga mitt liv i hans händer om det någon gång skulle behövas.

3. Ben Cooper står ständigt i skuggan av sin egen far men det hindrar inte honom från att ha en ödmjuk attityd till livet samt ett kall att lösa brott i Derbyshire.

4. Lincoln Rhyme är den pensionerade kriminalaren som inte låter sitt handikapp hejda honom i hans yrkesutövning. Låter kanske lite suspekt att han är pensionerad fast han arbetar men ni som har läst hans böcker vet hur det ligger till. Ni andra får helt enkelt se till att lägga Jeffery Deaver till era att läsa listor.

5. Det går inte att komma förbi Alan Banks i sådana här sammanhang men jag tycker verkligen att han ska göra sig av med sin nuvarande flickvän då hon gör honom till något som han egentligen inte är.

6. Harry Bosch som är uppkallad efter den holländske konstnären Hieronymus Bosch. Jag menar bara en sådan sak …!

7. Thomas Lynley är nog den mest sympatiske polis man kan tänka sig men det ska man inte låta sig luras av.

8. Psykologen Tony Hill är en helt underbar karaktärs vars skarpa hjärna och förmåga att tränga in i mördarens mörkaste inre har lett till att många mördare har hamnat bakom lås och bom.

9. Patrick Kenzie verkar ha gjort sitt i och med Dennis Lehanse bok Moonlight Mile och det känns verkligen vemodigt.

10. Roy Grace kämpar tappert för att glömma sin försvunna fru samtidigt som han försöker hålla gatorna i Brighton rena från kriminalitet. Hittills har endast fyra böcker av sju med Grace i huvudrollen översatts till svenska och jag ser verkligen fram emot fler äventyr tillsammans med honom.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: