Böcker var det här!

När började tänka på att jag inte har hunnit vara på på flera veckor, så fick jag helt plötsligt bråttom att fara dit. Väl där fanns det ovanligt många nyheter på boksnurran som jag roffade åt mig innan jag seglade ut igen.

Det var först när kom hem som jag insåg att jag enbart hade fått med mig av nordiska författare, och det har aldrig någonsin hänt förut.

collage_kautokeino_enger_rosman

Norges bidrag blev Fantomsmärta av . Här får vi åter stifta bekantskap med journalisten som såg dagens ljus i debuten SkendödKautokeino, en blodig kniv av Lars Pettersson hade en sådan underbar titel att bara inte kunde låta den stå kvar på snurran och skräpa. Vad den handlar om har jag ingen aning om, än. Jag är inget stort fan av historiska romaner, men s mix mellan och nutid brukar fungera ganska bra. Så kanske även i Mercurium?

collage_nesser_ostlundh

Styckerskan från lilla Burma av Håkan Nesser är den sista delen i om Gunnar Barbarotti. har läst någon bok med honom i huvudrollen, och jag känner på mig att det kommer att bli ett spännande återseende. Jag har egentligen gjort slut med Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen, men vem är jag att inte ge Håkan Östlundhs huvudfigur en sista chans? Och det är av den anledningen som Laglöst land numera står i min bokhylla, och väntar på sin tur.

Comments

  1. Jaha. Det var ju några stycken du fick med dig hem minsann!
    Lena recently posted..Manuskriptet från Accra

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: