Bokbloggsjerka 4 – 7 november

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!. Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

För någon vecka sedan skrev jag om Morgonpasset där de pratade om ”skämslitteratur”. Läser du böcker som du skäms över, kanske till och med så mycket att du känner dig tvingad att skyla över den bokens omslag med ett omslag från en annan bok? Eller har du böcker i din bokhylla som du egentligen inte vill att någon ska se?

Jag har bara skämts en enda gång när det gäller litteratur. För något år sedan läste jag nämligen en litteraturvetenskaplig kurs och då var vi tvungna att köpa en Harlequin bok som vi av förklarliga skäl även skulle se till att läsa. Det var så pinsamt, mest för mig själv i och för sig, då det är en genre som jag personligen tycker är pinsamt dålig.

Hemma i bokhyllan trängs en del böcker som jag har förstått att andra skäms över: självhjälpsböcker som jag personligen har haft en oerhörd nytta av samt en mängd facklitteratur om skrivande, och dessa visar jag upp för allmänheten utan att skämmas det minsta.

Comments

 1. Jag skäms inte, men …: http://www.spetsig.se/?p=4442 😉

 2. Åh vad roligt! Har precis startat en bokblogg,här kommer min jerka:http://tidoplats.nu/laslusta/bokbloggsjerka/

 3. Johanna K says

  Att jag har missat jerkandet. Himla roligt! Här är min jerka: http://bokhora.se/2011/bokbloggsjerka-om-skamsbocker/

 4. Bokslukaren says

  Hej.
  Hur gör man för att det ska bli en länk till ens inlägg? Jag har lyckats förut , men nu verkar det helt omöjligt…

  • Det låter konstigt då andra lyckas lägga in sina länkar utan problem. Fråga de andra som har skrivit kommentarer och fråga hur de gör och om du ändå inte får till det kan jag lägga in din länk manuellt om du bara skriver in den i kommentarsfältet.

 5. Annika, du har en award hos mig!

 6. Beasbokhylla says
 7. Lattermild says
 8. Vargnatts bokhylla says
 9. Här är mitt egentligen korta svar fast med tillhörande utläggning 🙂 http://bokslut.blogspot.com/2011/11/skammes-eller-inte.html

 10. Boktok73
  Twitter:
  says
 11. Bokslukaren says

  Hejsan.
  Så var det fredag igen…

Trackbacks

 1. Bokbloggsjerka 4/11-7/11…

  Då var det dags för bokbloggsjerka igen! Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. Besök andra bloggare som anmält sig genom att klicka på deras ”jerka”-inlägg i kommentarsfältet. Hitta nya b…

 2. Som glas bokbloggsjerkar | Som glas skriver:

  […] om bokbloggsjerkan i Annikas litteratur- och kulturblogg. Jag testar! Här är […]

 3. […] här i elfte timmen så hoppar jag på Annikas Bokbloggsjerka. Veckans uppgift låter så […]

 4. […] för lite jerka igen. Den här gånger frågar Annika: För någon vecka sedan skrev jag om Morgonpasset där de […]

 5. […] ukens spørsmål i Bokbloggsjerka er: För någon vecka sedan skrev jag om Morgonpasset där de pratade om ”skämslitteratur”. […]

 6. […] bokbloggsjerka handlar om att skämmas eller inte. Annika vill veta om det finns några böcker som vi skäms […]

 7. […] Kanske är det kul att istället hålla på med detta, who knows:  Annikas kultur- och litteraturblogg – Bokbloggsjerka 4-7 november   […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: