Bokstaven U – Bokfrågornas ABC

Oj, vad tiden går fort. Vi har redan kommit fram till bokstaven U i Lilla O´s roliga utmaning med namnet Bokfrågornas ABC. Hon tycker själv att det var ”[d]en sista hyfsat lätta bokstaven på rätt många veckor”, men jag överdriver inte då jag säger att det var bland den svåraste för mig. För det första läser jag inte ungdomsböcker och för det andra så är den genre jag föredrar inte särskilt ”underhållande”. I alla fall inte om man själv inte är ett fan av /thrillers. Trots det lyckades jag knåpa ihop svar på samtliga frågor och dessa lyder som följer:

1. Vilken skulle du rekommendera till vuxna läsare? Den enda jag har läst under de senaste 2-30 åren är Harry Potter och de vises sten så då kör vi på den helt enkelt!

2. Finns det några som du undviker? Oh ja: Fantasy, Sci-Fi, Harlequin (och andra inom -genren), poesi och dramer,  läser jag bara om jag är absolut tvungen.

3. om en riktigt underhållande bok! För mig är ren och skär underhållning. Nja, det var förresten inte riktigt sant: en bra skriven deckare med en spännande intrig, intressanta karaktärer, rapp dialog och ett bra språk … det är ren och skär underhållning för mig. I den här kategorin faller Carin Gerhardsen, Mark Billingham, Stephen Booth, Elly Griffiths, bara för att nämna några.

4. Och slutligen vill jag att du tipsar om en som är alldeles underbar! Hmm, underbar? Det får nog bli de två första böckerna av Tamara McKinley: Landet bortom haven och De modigas rike. Båda dessa var i mångt och mycket helt fantastiskt underbara!

Comments

  1. Du behöver inte komma på fyra uppgifter på bokstäver som X Z och Y. Allvarligt talat är det rätt kul. Ungdomsböcker är kul tycker jag, men så många deckare finns väl inte i genren, mer än Emma Vall och Magnus Nordin. Måste ta och läsa Billingham.

Trackbacks

  1. […] Annikas litteratur- och kulturblogg […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: