Recension: De modigas rike av Tamara McKinley

Ännu en fullträff av !

: Tamara McKinley
Originalets titel: A Kingdom for the Brave
Utgivningsår: 2008
: Forum
Översättare: Louise Thulin
Antal sidor: 351
[Rating: 5/5]

Sammanfattning

De modigas rike är den direkta fortsättningen på Landet bortom haven där hon  sammanflätar olika med kampen för överlevnad som inramning.

Här hittar vi George Collinson som blir upp över öronen förälskad i Eloise. Tyvärr är hon redan gift med en ”fiende” till familjen Collinson, nämligen Edward Cadwallader som är en man med många sidor. Han kommer aldrig att tillåta Eloise att lämna honom. Inte levande i alla fall.

Edward Cadwallader är inte bara en svartsjuk man. Han drivs även av en omättlig blodtörst. Han är med och leder en massaker mot en aboriginstam där endast en äldre kvinna och en liten pojke överlever. Ödet bestämmer att när pojken, Mandawuy, har blivit stor tvingas han att välja mellan de vita och de svarta.

Äntligen har tiden kommit för Alice att återse sin Jack Quince på fårfarmen som han äger tillsammans med sin kompis Billy (Susan Collinsons bror) och hans fru Nell. Nell och Alice ryker ögonblickligen ihop och endast en tragedi kommer att göra så att de båda kan förenas för att finna trygghet och vänskap i varandra.

Sedan har vi den unge pojken Niall Logan, ett irländskt barn som har skickats till straffkolonin i . Varje genomliden dag är en vunnen kamp för överlevnad, men ilskan och hatet växer. Logan gör sig redo för ett uppror trots att han är väl medveten om riskerna. Lyckas han kommer han att bli fri och kunna återvända till Irland. Misslyckas han har han med största sannolikhet dragit sitt sista andetag.

Mina tankar

Till skillnad från Landet bortom haven är tempot högt redan från början och det dröjer inte länge innan hornen har växt ut i pannan och det börjar röka ur näsborrarna. Ibland är så arg så jag skakar och måste lägga ifrån mig boken för att lugna ner mig en smula innan jag plockar upp den igen.

Precis som i första boken är miljöerna och karaktärerna beskrivna med stor ackuratess och jag blir helt betagen. är, och har aldrig varit, mitt favoritämne, men när den vävs in i en sådan här underbar berättelse blir det genast mer intressant. Faktiskt så intressant att jag inte håller det alltför otroligt att jag ska börja göra en del efterforskningar.

Jag riktigt längtar till i morgon då jag ska låna tredje och sista delen i den här triologin: Arvet.

Köp boken hos i pocketformat eller som inbunden bok

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: