Dagen D för Alan Banks svenska tv-debut är här!

Stephen Tompkinson

Stephen Tompkinson

Så har det då äntligen blivit lördag vilket innebär att vi kommer att få se Stephen Tompkinson i rollen som för första gången i . I rollen som Banks parhäst ser vi Andrea Lowe och även om namnen inte säger mig särskilt mycket så har med all säkerhet sett åtminstone Lowe in tidigare då hon har gjort inhopp i Silent Witness som är en av mina favoritserier.

Klockan 21.45 på SVT1 är det dags och jag ska försöka att hålla ner förväntningarna en aning men brukar sällan eller aldrig göra mig besviken. Jag hoppas att detta även kommer att gälla filmatiseringen av Peter Robinsons som förvisso har blivit sämre med tiden men som höll en hög klass från En ovanligt torr sommar fram till I djävulens sällskap. Den förstnämnda var den första som översattes till svenska och den innehar plats tio i om Banks. I år kommer Roten till det onda ut som vi återfinner på plats nio i kronologin.

Jag har förstått att de svenska förlagen har en förkärlek för att översätta böcker i helt fel ordning men jag kan för mitt liv inte begripa varför.

 

 

Comments

  1. Ja visst är det märkligt att böckerna så ofta översätts i fel ordning!?
    Emm recently posted..Smålands vecka

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: