Enkät: Böcker som väcker känslor

Table of Contents

Nu har det åter blivit dags att svara på en som den här gången behandlar som väcker . Det är Lilla O som ställer frågorna.

Berätta om en som:

 1. fick dig att skratta: Jag kan inte hjälpa det, men jag skrattar alltid när jag läser Stephen Booths böcker. Hans är helt underbart!
 2. fick dig att gråta: Jag kan inte minnas att jag någonsin har gråtit när jag har läst en bok!?
 3. gjorde dig riktigt arg: När jag läste Pojken som kallades det av var jag så arg så jag skakade. Det var konstigt nog inte mamman jag var förbannad på utan den handfallna pappan som inte gjorde någonting för att rädda sin egen son.
 4. fick dig att vilja besöka platsen där den utspelades: Det finns många. Framför allt finns det många platser som jag redan har besökt innan jag läser om dem i böcker. Dock är jag nyfiken på det brittiska grevskapet Cornwall som beskrivs i böcker av flera olika författare. Så här i hastigheten kommer jag dock bara på Elizabeth George. Även Nationalparken som omsorgsfullt beskrivs av verka onekligen vara värt ett besök.
 5. handlar om en historisk tid som du tycker om: Här kommer jag inte på någonting då jag är totalt ointresserad av .
 6. du ångrar att du läste ut: Da Capo av Ed McBain.
 7. finns i dina tankar trots att det var länge sedan du läste den: Oj oj, här finns det många: hela Om Claire och Jamie Fraser av Diana Gabaldon, Sömntuta av och Stieg Larsson triologi. Nu och då flyger tankarna iväg till någon händelse, personlighet, intrig och dyligt som förekom i dessa helt underbara böcker.
 8. har väntat i bokhyllan riktigt länge: Bokhandlaren i Kabul av Åsne Seierstad.
 9. du inte förstår att så många tycker om: Böckerna av Jens Lapidus och Roslund & Hellström.
 10. du tycker att alla ska : Om jag bara får välja en då säger jag Sömntuta av Mark Billingham. Historien är ruskig, tragisk och helt genialiskt berättad.

Comments

 1. Dåligt av mig att missa, men kul att få läsa dina svar nu! Tycker at jag snurrar in här ibland, men inte tillräckligt ofta tydligen 😉

 2. Hej Annika, Det var många på AB blogg som hakade på listan förra veckan. Det var riktigt roligt. Jag lade en länk till din blogg i mitt inlägg så att flera kan hitta hit till din bra-iga blogg. Ha en trevlig lördagskväll

 3. Hej Annika! Vilken rolig enkät. Jag kommer att publicera min egen lista lite senare idag. Kram

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: