Fatalt misstag av Val McDermid

Som bekant är inne i något av ett Val McDermid stim och i går eftermiddag läste ut Den sista frestelsen vars recension – om allt vill sig väl – kommer att publiceras under morgondagen.

Natten till i dag jobbade på mitt favorithotell (Tjintokk) och under en rast började jag den sista boken i om Tony Hill och Carol Jordan: Med gift i blodet. Redan några sidor in i boken höll på att tappa hakan och efter ytterligare några sidor insåg jag att den vars minsann har höjt till skyarna hade gjort ett fatalt misstag: I samband med att Carol hälsar på Tony när han ligger på sjukhus luras vi att tro att hon där och då träffar Tonys mamma för första gången, samt att han inte vet någonting alls om sin pappa. Inget kunde vara mer fel för redan i Under ingrodda ärr hjälper nämligen Carol till att reda ut Tonys förflutna, vilket i stora drag innebar många möten med Tonys mamma Vanessa för Carol och ett hus och en båt i arv efter sin far för Tony. Det råder alltså en enorm inkonsekvens mellan nummer två och bok nummer sex … och är chockad!

Comments

  1. Händelserna i Den sista frestelsen kanske utspelar sig före det som händer i Under ingrodda ärr? Jag vet egentligen inte utan spekulerar bara. Ibland skriver ju författare inte i kronologisk ordning.
    Titti recently posted..So You Want To Write A Novel

    • Det kan också vara en förklaring och då jag (som vanligt) har läst böckerna i fel ordning är det svårt att dubbelkolla om händelserna utspelar sig kronologiskt eller inte. Men då böckerna har blivit översatta i samma ordning som de kom ut på engelska så kom denna inkonsekvens som en rejäl chock.

  2. Och det är inte så att de bara kommit ut i fel ordning på svenska? Annars är det kanske ”författarens konstnärliga frihet” som är boven i dramat. 😉
    Fru E recently posted..Det kom ett mail…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: