La Réunion – ett paradis för stressade bokbloggare

Jag har precis avslutat maratontittandet på Wire in the blood på Netflix. Jag tjatar ofta om Carol Jordan och Tony Hill på min blogg och att återse dem även i tv-sammanhang var helt underbart, även om jag inte skulle ha haft någonting emot minst lika många avsnitt till.

Tony Hill spelas av Robson Green som även har spelat in Robson´s Extreme Fishing Challenge där han har rest jorden runt för att fånga sitt livs fångst.

Vad jag kan utröna har han aldrig satt sin fot på paradisön La Réunion, men väl på Mauritius som ligger relativt nära vårt resmål. En fisk som Green har dragit upp ur vattnet som omger Mauritius är Barracudan, och den tillsammans med Märling, Svärdfisk, Haj och Wahoo ingår i utbudet av stora fiskar som du kan få på kroken året om i vattnet utanför La Réunion.

Om du, liksom jag, inte är särskilt intresserad av fiske men som ändå gärna njuter av fiskarnas färgprakt kan jag tipsa om djuhavsdykning där Papegojfisk, Änglafisk, Trumpetfisk och Clownfisk står på ”menyn.”

Som sig bör finns här även ett korallrev men tyvärr är revet på La Réunion hotat. Man kan dock under ledning av en guide få uppleva korallrevets ömtåliga marina miljö.

Jag brukar inte ha ro i kroppen att ligga och pressa dag ut och dag in på en sandstrand, men jag skulle absolut uppsöka stränderna Étang-Salé och Grande Anse för en stunds välbehövlig avkoppling mellan upptäcksfärderna på ön. En av dessa upptäcksfärder skulle mycket väl kunna mynna ut i den natursköna bukten där Saint-Paul, öns största stad, ligger.

Hittills har jag berört den ”blåa ön” men jag måste även slå ett slag för den ”gröna ön” där vulkanen le Piton la Fournaise fångar mitt intresse. Vulkanen har utbrott i stort sett varje år och bästa tiden att utforska den är tidigt på morgonen då den glödande lavan färgar molnen. Låter helt sagolikt i mina öron.

I korthet skulle min resa till La Réunion innehålla följande hållpunkter:

  • Stränderna Étang-Salé och Grande Anse
  • Djuphavsdykning
  • Guidad tur i korallrevet
  • Vulkanen le Piton la Fournais
  • Stadsbesök i Saint-Paul

Hänger du med på en tripp?

Detta inlägg är skrivet tillsammans med Buzzanova men jag står för innehållet till 100%.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: