Litterära resmål

Hellre barfota än boklös har startat en utmaning med namnet Litterära resmål vart du vill. Beskrivningen av utmaningen lyder så här:

Det finns massor av underbara, romantiska, hemska, roliga, knasiga, verkliga och påhittade platser i litteraturen. Om du fick välja att resa till ett litterärt resmål, vart skulle du resa då? Det kan vara ett verkligt eller påhittat. Det enda kravet är att det förekommer i litteraturen. Skriv också i vilken bok platsen finns och varför du vill åka dit samt om det är i nutid eller någon annan tid. Posta ett inlägg i din blogg och lämna länk i kommentarsfältet så jag kan läsa vilka resmål ni har. Trevlig resa!

I litteraturens värld finns det så många intressanta resmål så det vore en hel omöjlighet att bara välja ut ett. Därför fuskar jag och säger:

Cornwall som verkar vara författarnas drömresmål. Otaliga är de böcker som åtminstone nämner detta brittiska grevskap. Jag vill åka dit för att författare som t.ex. Elizabeth George och Michael Robotham har väckt min nyfikenhet. Oupptäckta paradis är till för att utforskas! Av ovanstående författare nämns platsen i böckerna Stråk av rött och Den misstänkte. Men det finns många många fler som verkar vara förälskade i platsen.

Vigata som är den påhittade staden där handlingen i Kommissarie Montalbano utspelar sig. Staden, vars riktiga namn är Porto Empedocle ligger vid den sicilianska kusten och drömmen vore att bo (om än bara för en tid) i ett hus vid stranden och kunna ta sig ett morgondopp i havet. Precis som allas vår vän Montalbano gör i varje film. Mysigt …

vigata … eller vad säger ni?

Comments

 1. Kika gärna in på min blogg för att se min ”Deckare jorden runt”. Det är deckare som utspelar sig runt om i världen.

 2. Jag funderar fortfarande på det här med resmålen. Vissa platser som jag blir sugen på att besöka på grund av böcker har jag ju redan besökt. Som London och Key West.

  Men jag skulle vilja besöka Maine på grund av JB Fletcher (dock har jag inte läst böckerna utan bara sett tv-serien) men hoppas slippa Charlie Parkers (från John Connollys böcker) Maine som verkar både mörkt, kallt och fullt av spöken och mördare.

  Sedan skulle jag vilja spendera mer tid i Michael Connellys Los Angeles. Jag har bara varit där med jobbet och då fanns ingen tid för egna äventyr.

  • Det finns hur många litterära resmål som helst som jag skulle vilja åka till. En del ur Dan Browns böcker har jag redan besökt. Rom och Paris t.ex. Dessa besökte jag visserligen redan innan jag läste böckerna så nu finns det läge att åka dit igen för att se platserna med ”nya” ögon. Vidare så skulle jag gärna vilja åka till grevskapet ”Midsomer” då serien Morden i Midsomer är en klar favorit. Peak District som förekommer i Stephen Booths böcker är ett annat exempel på ett intressant resmål.

   Som sagt, listan kan göras hur lång som helst!

 3. Jättekul att läsa dina svar. Förstår att det är svårt att välja bara en plats. Det finns som du säger, ett otal platser som man skulle vilja åka till.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: