Neil Gaiman: Mina magiska ögonblick

I en med Clare Heal, Daily Express, berättar den prisbelönte författaren, manusförfattaren, skribenten och redaktören Neil Gaiman om hans magiska ögonblick.

är verksam inom och science fiction genren. Redan som sexåring läste han C S Lewis om Narnia och hans intresse för skrivandet väcktes. Numera är han en hyllad som har erhållit en mängd priser för sina verk. Det är dock inte bara inom som han nått stora framgångar. Han har har även gjort sig ett namn inom filmen. Bland annat så har Jane Goldman och Matthew Vaugn skrivit filmmanuset till , med Michelle Pfeiffer och Robert de Niro i huvudrollerna, som Gaiman är upphovsman till.


Gaiman berättar att han brukade vara en “nattskrivare” fram till han var drygt 30 år. Då gav han upp cigaretterna och han slutade också att vara beroende av kaffe. Innan han gjorde det så tog han sig en cigarett och drack kaffe när han kände sig trött vid ett-tiden på natten. Efter han hade lagt bort dessa laster kunde han lyfta på huvudet och inse att det var ljust ute och att han hade skrivit 200 sidor endast med bokstaven “m” eftersom han hade fallit i sömn över tangentbordet.

Gaiman hör till den gamla skolan: han föredrar att med block och penna istället för att använda sig av datorn. För att kunna se vad han har skrivit på en dag för dag basis använder han sig av två olika pennor med olikfärgat bläck. Se exemepel här nedan från hans American Gods.

Han tror inte på och det försvarar han med att säga “Gardener don´t get gardener´s block. Cellists don´t get cellist´s block.” Däremot är han ödmjuk nog att erkänna att även han kan köra fast ibland och att det är anledningen till att han har två saker på gång samtidigt.

Intressant?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: