Recension: Eleven on Top av Janet Evanovich

blir less på sitt yrke som och lämnar därför över stafettpinnen till Lula som direkt ser sig själv som den bästa prisjägaren som någonsin har sett dagens ljus.

Själv söker och får Stephanie jobb på en knappfabrik, en snabbmatskedja och en kemtvätt och samtliga tre anställningar slutar med att hon av förklarliga skäl får sparken redan nästan innan hon ens har börjat.

ser det som sin plikt att ge Stephanie en skrivbordstjänst främst för att rädda henne från sig själv men även för att skona människorna i hennes närhet.

Som vanligt händer det mycket, ibland alltför mycket, i Stephanies vardag och det förhållandevis höga tempot gör en alldeles matt. skulle inte för mitt liv vilja byta ut mitt liv mot hennes med två undantag: hon har en ofattbar förmåga att kunna leva på i stort sett inga alls och vem skulle inte vilja vara i den mystiske Rangers närhet, om så bara för en dag eller två?

fick rådet av min bibliotekarie att läsa då skämten blir alltför ”plumpa” på svenska. Och visst håller med om att det måste vara  svårt att översätta som t.ex. ”Omigood”, ”Un hunh” och ”Ick” så att den komiska klangen bevaras men i det stora hela tycker att Molle Kanmert Sjölander gör ett alldeles utmärkt jobb.

<-<-<-<-<-<-<-<-<-

Bokfakta:

Författare: Janet Evanovich
Titel: Eleven on Top
Utgivningsår: 200
Förlag: Headline review
Antal sidor: 371
Källa: Köpt
Intresse: Stephanie Plum, utmaning, humoristisk deckare, serie
Betyg [Rating:3/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: