Recension: I flyktens skugga av Stefan Nilsson

i-flyktens-skuggaI flyktens skugga av tar oss till det för mig outforskade landet , och då älskar att lära känna nya kulturer hade jag sett fram emot ett spännande och lärorikt tillsammans med huvudkaraktären .

Att Nilsson har spenderat mycket tid i Albanien skiner igenom redan från början och han ger mig en autentisk bild över hur det är att leva i en diktatur och hur de fattiga hela tiden får ge efter för de rika.

Det är lätt att förstå att Kreshnik valde att fly till Grekland och jag följde flykten med viss och intresse även om jag hela tiden hade en känsla av att mitt möte med Kreshnik inte skulle bli särskilt långvarigt.

Det blev det inte heller. Under flyktens gång började min entusiasm falna för att sedan helt dö ut redan på sid. 32:

recite-10049-1663247799-139egll

Tyvärr är ovanstående inte det enda exemplet på Nilssons brist på tilltro till sina läsare och efter att otaliga gånger ha blivit skriven på näsan är det tack och adjö efter 77 sidor.

Jag är ledsen Nilsson men jag fixar det helt enkelt inte.

Bokfakta:

: Stefan Nilsson
Titel: I flyktens skugga
Utgivningsår: 2013
:  Hoi
Antal sidor: 441
Källa:
Intresse: spänningsroman

 

Comments

  1. Håller med, jag kom med möda till sida 83… men språkets platthet och brist på engagemang från båda sidor fick mig att ge upp. Googlade författaren innan och upptäckte 2 saker, han är frikyrklig och hela historien är påhittad, för att belysa det välgörenhetsarbete han utfört i landet. Så all respekt för den goda medmänniskoinsatsen, men nån roman eller thrillerföfattare är han inte, tyvärr.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: