Recension: Släpp inte taget av Harlan Coben

Författare:
Originalets titel: Hold tight
Utgivningsår: 2008
Förlag: Forum
Översättare:
Antal sidor: 361

[Rating:2./5]

Sammanfattning

Adam Baye börjar bete sig konstigt och undanglidande efter att en av hans vänner har tagit livet av sig. Adam vill inte diskutera saken med sina föräldrar- Mike och Tia – och de blir allt oroligare för sin son. Till slut ser de ingen annan utväg än att installera ett spionprogram i sonens för att i akt och mening spionera på sin egen son. De upptäcker en sanning som är långt mer skrämmande än vad de hade kunnat föreställa sig och precis då försvinner Adam.
Då polisen är fullt upptagen med att jaga en seriemördare är det upp till Mike och Tia att hitta Adam. Innan det är för sent.

Mina tankar

Nja, Släpp inte taget var ingen höjdare precis. Bokens intrig är uppbyggd kring åtminstone två parallellhändelser som inte står i förening med varandra. Därtill finns det många andra händelser som man dels inte får veta bakgrunden till och som dels inte utvecklas närmare. Det finns relativt mycket som Coben skulle ha vunnit på att förklara närmare i stället för att lämna mångt och mycket åt läsarens egen fantasi. Visst, sådana intriger kan också ha sin charm, men i den här boken blir det helt enkelt för mycket av det goda.

Persongalleriet är gediget men man får nog räkna familjen Baye som bokens huvudpersoner. Tyvärr kommer man ingen av dem riktigt nära och det blir bara ett virrvarr av en massa namn och samtliga förblir lika platta mot slutet som de var i början.

Tidigare har läst Borta för alltid och Berätta inte för någon och då samtliga har lämnat mig relativt oberörd så kommer att lämna resten av Cobens därhän.

Comments

  1. håller fullständigt med dig, men ett tips är att läsa ”Berätta inte för någon” det är definitivt hans bästa bok (av vad jag har läst av honom).

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: