Recension: Under ingrodda ärr av Val McDermid

Författare: Val McDermid
Titel: Under ingrodda ärr
Originalets titel: The Wire in the Blood
Utgivningsår: 1998
Förlag: Anamma Böcker
Antal sidor: 382
Källa: Bibliotek
Intresse: , , serie,
Andra titlar i serien: Sjöjungfrun sjöng sin sång, Den sista frestelsen, Andras plåga, Med gift i blodet, I mördarens nät

Betyg [Rating:5/5]

I Under ingrodda ärr gäller det för Tony Hill och Carol Jordan att få fast en mordbrännare samt en mördare som siktar in sig på tonårsflickor.

Intrigen i Val McDermids böcker påminner starkt om varandra: en seriemördare går lös, morden är brutala – ofta sadistiska-, tempot är skyhögt och Tony Hill och Carol Jordan utgör ett välsmort maskineri. Att man känner igen sig i händelseutvecklingen gör absolut ingenting då Val McDermid är en rasande duktig författare vars böcker aldrig blir långtråkiga och/eller ointressanta utan fruktansvärt spännande och medryckande.

Berättartekniskt skiljer sig dock den här mot t.ex. Sjöjungfrun sjöng sin sång som jag recenserade för någon dag sedan. Där fanns den kursiverade mördaren vars identitet inte tillkännagavs förrän alldeles i slutet. Här finns inte tillstymmelse till någon sådan då mördaren är känd redan från början så han behandlas som vilken annan karaktär som helst. Skönt.

Comments

  1. Jag har ännu inte läst någon bok av Val McDermid, men jag har länge varit sugen. Kanske börjar bli dags att beställa hem en. Passar nog bra till julen! Men jag måste så klart (som jag skrivit mer om i veckans bokbloggsjerka) börja från början 🙂
    Frida (påhittade nöjen) recently posted..Bokfrågornas ABC – del 20

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: