Tematrio – Saint Patrick

tematrioDen 17:e mars firades Irlands nationaldag med buller och bång, och det vill Lyran ta fasta på i veckans Tematrio genom att uppmana oss att om tre skrivna av irländska författare. Lätt som en plätt tänkte och  räknade upp författare som Ian och Val McDermid på fingrarna innan jag förbannade min egen dumhet och började om. Resultatet finns här nedan!

 1. Okänt offer av  föll inte i god jord hos mig och la den åt sidan efter ungefär fem kapitel. Bättre tyckte jag om Brottsplats: Faitful Place som på sätt och vis är mer av ett relationsdrama än en deckare, men French suveräna beskrivningar av de två dysfunktionella  familjerna gör att köper det med hull och hår. Att titeln dessutom är genialisk i sin dubbeltydighet gör inte saken sämre. 
 2. John Connolly verkar inte vara någon författare som de svenska förlagen har satsat på. Efter en snabb efterforskning kan bara se att tre av hans har blivit översatta till svenska, och av dessa tre har jag läst en: De som dödar. Ärligt talat minns inte särskilt mycket av den förutom spindlarna, men så här skrev jag om den när det begav sig: ”Detta är en oerhört blodig som inte lämnar mersmak hos mig i alla fall. Människor med spindelfobi gör nog bäst i att välja en annan från hyllan eftersom det formligen kryllar av dem på var och varannan sida. Den här boken tänker i alla fall glömma så fort som möjligt och det gör jag genom att en bok av Ian som är mer i min smak.” Se där, det kanske inte var så konstigt att jag kom att tänka på Ian Rankin trots allt 🙂
 3. har läst några av Marian Keyes genom åren och den minns att jag hade störst behållning av var Vattenmelonen, men i ärlighetens namn minns inte riktigt vad den handlade om …

Psst! Ni missar väl inte chansen att vinna ett pocketfodral?

Comments

 1. Jag trodde att jag hade läst John Connolly, men det var i så fall pre-anteckningstiden, och jag var ärligt sagt inte säker.
  Sara Pepparkaka recently posted..Den fjärde Ruth Galloway- hur tog det så länge innan jag läste den?

 2. French och Connolly har jag inte läst. Tack för tipsen!
  Lena recently posted..Breaking Dawn del 2

 3. Jag har bara läst Till skogs av French och blev inte direkt imponerad, men jag har minsann köpt de andra också 😉
  Monika recently posted..Mitt tematips #8: Tipset som traff!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: