Tematrio – Saint Patrick

tematrioDen 17:e mars firades Irlands nationaldag med buller och bång, och det vill Lyran ta fasta på i veckans Tematrio genom att uppmana oss att berätta om tre böcker skrivna av irländska författare. Lätt som en plätt tänkte jag och  räknade upp författare som Ian Rankin och Val McDermid på fingrarna innan jag förbannade min egen dumhet och började om. Resultatet finns här nedan!

 1. Okänt offer av Tana French föll inte i god jord hos mig och jag la den åt sidan efter ungefär fem kapitel. Bättre tyckte jag om Brottsplats: Faitful Place som på sätt och vis är mer av ett relationsdrama än en deckare, men French suveräna beskrivningar av de två dysfunktionella  familjerna gör att jag köper det med hull och hår. Att titeln dessutom är genialisk i sin dubbeltydighet gör inte saken sämre. 
 2. John Connolly verkar inte vara någon författare som de svenska förlagen har satsat på. Efter en snabb efterforskning kan jag bara se att tre av hans böcker har blivit översatta till svenska, och av dessa tre har jag läst en: De som dödar. Ärligt talat minns jag inte särskilt mycket av den förutom spindlarna, men så här skrev jag om den när det begav sig: ”Detta är en oerhört blodig historia som inte lämnar mersmak hos mig i alla fall. Människor med spindelfobi gör nog bäst i att välja en annan bok från hyllan eftersom det formligen kryllar av dem på var och varannan sida. Den här boken tänker i alla fall jag glömma så fort som möjligt och det gör jag genom att läsa en bok av Ian Rankin som är mer i min smak.” Se där, det kanske inte var så konstigt att jag kom att tänka på Ian Rankin trots allt 🙂
 3. Jag har läst några böcker av Marian Keyes genom åren och den jag minns att jag hade störst behållning av var Vattenmelonen, men i ärlighetens namn minns jag inte riktigt vad den handlade om …

Psst! Ni missar väl inte chansen att vinna ett pocketfodral?

Comments

 1. Jag trodde att jag hade läst John Connolly, men det var i så fall pre-anteckningstiden, och jag var ärligt sagt inte säker.
  Sara Pepparkaka recently posted..Den fjärde Ruth Galloway- hur tog det så länge innan jag läste den?

 2. French och Connolly har jag inte läst. Tack för tipsen!
  Lena recently posted..Breaking Dawn del 2

 3. Jag har bara läst Till skogs av French och blev inte direkt imponerad, men jag har minsann köpt de andra också 😉
  Monika recently posted..Mitt tematips #8: Tipset som traff!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: