Tematrio – Världsbokdagen

tematrioI tisdags firade vi världsbokdagen och med anledning av det vill Lyran i veckans Tematrio att vi ska berätta om tre från skilda delar av världen som vi gärna vill rekommendera den som vill lära sig eller förstå mer av andra ”kulturer”!

måste säga att det här var en ganska svår uppgift med tanke på hur ”inskränkt” jag är i mitt läsande; i deckarnas värld får man inte lära sig särskilt mycket om kulturer men väl om en hel del andra spännande saker.

Som tur är brukar jag lämna min trygghetszon ibland och det är tack vare det som jag har någonting att bidra med även den här veckan.

  1. Det har gått några år nu men jag kommer nog aldrig riktigt att kunna släppa  av . Den handlar om den omöjliga vänskapen mellan Amir och Hassan som kommer från å olika muslimfamiljer. Här finns även talibaner som inte skyr några som helst medel för att visa sin makt. 
  2. Jag blev inte särskilt förtjust i Ett land i gryningen av  och det beror till stor del på alla, i mina ögon, helt meningslösa idrotsskildringar. Att jag dessutom inte är speciellt intresserad av gjorde inte saken bättre. Men för de historieintresserade är detta en utmärkt då den beskriver livet efter första världskriget fram till den stora polisstrejken i 1919.
  3. Jag läser mer än gärna böcker av  och det beror främst på hans fantastiska förmåga att beskriva Sydafrika på ett sådant sätt att jag skulle kunna sätta mig på ett plan och åka dit nu med en gång. Att han dessutom brukar blanda han in några eller meningar på Afrikaans eller något av bantuspråken xhosa eller zulu gör inte saken sämre. Thirteen hours är bara en i raden av de böcker jag har läst och det kommer att bli fler.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: