Top Ten Tuesday – Top Ten Most Memorable Secondary Characters


w680Tisdag igen och det innebär ju som du vet Top Ten Tuesday hos bloggen The Broke and the Bookish. Temat för veckan är ”Top Ten Most Memorable Secondary Characters” och här kommer det att bli svårt att begränsa sig till bara tio.

 1. Allan Börjesson har jag skrivit om hur många gånger som helst men det går inte att hoppa över honom när sådana här chanser serveras på silverfat. Börjesson är en otäck figur som figurerar i Assar Anderssons böcker om Anders Hademark och han är en karaktär man kommer ihåg om man säger så.
 2. En annan karaktär som jag har tjatat ”ihjäl” är Tony HillCarol Jordans sidekick, i böckerna skrivna av Val McDermid. Jag håller på att beta av tv-serien Wire in the blood nu på Netflix och jag är lika galet förtjust i Robson Greens tolkning av Hill nu som jag var när jag såg den på svensk tv för några år sedan.
 3. Harry Nelson dyker upp i Elly Griffiths böcker om arkeologen Ruth Galloway och deras relation är, hur konstigt det än kan låta för att komma från mig, extremt intressant att läsa om.
 4. En del börjar bli less på att Sandys mystiska försvinnande aldrig får sin förklaring i Peter James böcker med kriminalkommissarie Roy Grace i huvudrollen. Jag däremot älskar den sidohistorien och vad mig anbelangar får den gärna fortsätta ett tag till.
 5. Christopher Silfverbielke är faktiskt snäppet obehagligare än Allan Börjesson och jag hoppas verkligen att Dan Buthler och Dag Öhrlund inte tänker låta Uppgörelsen bli det sista vi får se av honom.
 6. Jag blev helt uppslukad av Mörk jord av Belinda Bauer och det berodde till stor del på den tolvårige Steven Lamb som helt på eget bevåg försöker rädda sin familj från undergång. I just den här boken innehar han en av huvudrollerna men jag listar honom här i alla fall eftersom han även dyker upp i uppföljarna där han agerar mer i det tysta. Men det gör honom inte mindre intressant för det.
 7. En annan intressant bifigur i Elly Griffiths böcker är Cathbad som jag fyra böcker senare ännu inte riktigt har fått grepp om. Kanske kommer jag närmare hans inre i den femte boken som jag precis klickade hem från Bokus!?
 8. Janet Evanovich är en av få som kommer undan med humor i deckarsammanhang och jag formligen älskar hennes böcker om prisjägaren Stephanie Plum. En av mina absoluta favoritkaraktärer i Evanovich böcker är Grandma Mazur som med sina galna idéer tillför en extra dimension till redan bra böcker.
 9. Jag skulle tro att han driver mängder av människor till vansinne men jag älskar verkligen Catarella i Andrea Camilleris böcker om kriminalkommissarie Salvo Montalbano.
 10. Rose, Carl Mørks assistent, är en mycket intressant karaktär med multipla personligheter. Hon träffar man på i Jussi Adler-Olsens böcker om Avdelning Q och den femte delen, Marcoeffekten, står snällt och väntar på sin tur i min bokhylla. Snart är det dags och jag hoppas mycket på den här boken trots de mindre positiva recensionerna jag har läst om den.

Comments

 1. Allan Börjesson är en hemsk person. Författaren låter inte heller oss läsare komma Allan inpå livet.

  • Nej, det är sant men det kanske Assar Andersson kommer att ändra på i boken ”Allan Börjesson” som kommer ut inom kort.

 2. Just det, Allan Börjesson, han skulle jag ju kolla upp. Cathbad fick plats på min lista också.
  Monika recently posted..Topp Tio mest minnesvärda bi-karaktärer

 3. Jag som hoppade över den här veckan för jag tyckte det var så svårt. Och så dyker det upp sådana självklara personer som Rose…
  Lottens Bokblogg recently posted..Sommarens skörd

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: