Alkb News

Min bloggnärvaro har varit minst sagt växlande under den senaste tiden, men när man som jag är ensamstående med två tonårsdöttrar så kan det ibland vara svårt att få ihop livspusslet med allt vad det innebär. Nu verkar det dock som att det värsta har lagt sig, vilket förhoppningsvis kommer att bidra till att min blogg kommer att glöda igen.

Uppdaterade sidor

  • Om
  • Korrektur/översättning

Som ni vet så startade jag ett företag i september förra året och min ambition var att jag skulle starta en företagsblogg för att därigenom kunna ”driva in” kunder till mitt företag. Bloggen uppstod men vad som hände var att jag fick prestationsångest och bara tanken på att skriva ett inlägg på den gjorde att jag blev alldeles kallsvettig. Samtidigt fortsatte mina kunder att strömma in via den här bloggen. I går tog jag beslutet att jag skulle integrera de inlägg som behandlar korrekturläsning, språkgranskning och översättning i min redan etablerade blogg, och när väl beslutet var taget föll en sten från mitt hjärta och helt plötsligt kändes det roligt att blogga igen.

Inlägg vars titel inte innehåller något sökord inriktat mot mitt företag kommer att markeras med t.ex. [Korrekturläsning] så att ni kan välja att hoppa över de inläggen om ni vill. Jag hoppas dock att ni kommer att välja att läsa även dessa då korrektur, översättning och böcker, eller snarare läsning i största allmänhet, är ämnen som överlappar varandra.

Nyheter

  • I torsdags var det premiär för min nya inläggsserie ”Tillåt mig presentera bloggen …”, och först ut var Fiberglasodin.
  • Min närvaro på Twitter har varit minst sagt växlande sedan jag skapade mitt konto för ett par år sedan. Nu har jag dock bättrat mig och jag fick till min glädje några med mig som även de var sugna på att utforska Twitter lite närmare.
Till sist tänkte jag bara nämna att jag är i planeringsstadiet av tre e-böcker. Om slutresultatet verkligen kommer att bli en bok eller bara en nedladdningsbar pdf-fil återstår att se.

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: