Biblioteket = en guldgruva!

Onsdagar betyder biblioteksdagar för mig och gårdagen var inget undantag. Planen var att endast lämna tillbaka böcker men jag kunde inte låta bli att ta en tur i deckarrummet som de har inrett där. Det resulterade naturligtvis att jag inte gick tomhänt hem därifrån:

Ännu en deckare med kommissarie Roy Grace i huvudrollen. Denna gång får han tampas med ett lik i en bagagelucka i Australien, en mördad man i New York och ett skelett hittat i en tunnel. Snart kan samtliga tre mord kopplas samman och en kvinna som sitter inne med en del svar på gåtan är instängd i en hiss….

Uppföljaren till Dö med mig som jag tyckte var en hit. Mark Tartaglia och Samantha Donovan får två mördade kvinnor på halsen som båda har en ”koppling till en viktoriansk poet, känd för sitt sexuellt utsvävande liv”. Tiden är knapp: de måste få tag på mördaren innan denne slår till igen!

Bok nummer fem om stickspåraren Stephanie Plum. Det som jag mest ser fram emot är att läsa om hennes mormor som denna gång ”går bärsärkagång med en elpistol”.

Jag kan inte hjälpa det men jag är förälskad i Janet Evanovich och hennes humoristiska deckare!

Trots att jag inte är överdrivet förtjust i hårdkokta deckare, och det faktum att huvudpersonen (Dennis Milne) i hans tidigare böcker Handel med döden och En bra dag att dö är en före detta polis som sadlar om och blir yrkesmördare (!) går långt över sannolikhetens gräns i min värld bestämde jag mig för att ge honom en chans till. Och det verkar som att det kommer att bli bättre den här gången. Mycket bättre. Huvudkaraktären här heter John Gallan och han är kriminalinspektör. Jag menar, bara en sådan sak!

Trots att jag redan hade tio böcker på tur i bokhyllan kunde jag inte hålla mig. Jag började med Peter James bok direkt och nu kan jag knappt slita mig. James är mästare på att skapa spänning och de korta kapitlen gör det nästan omöjligt att inte läsa ”bara ett kapitel till” i timtal…

Comments

 1. Javisst, jag lånar om hela tiden men problemet är väl att om man vill läsa de allra nyaste böckerna så måste man hela tiden reservera innan de kommit ut så att man får dem direk, annars kan ju kön vara flera månader lång! På min bibbla finns det snabblån men det är inne i stan och inte på mitt lokala bibliotek iofs. Jag är ju sällan i panik att läsa helt nytt men många vill ju blogga direkt om en bok. De får väl iofs rec, exemplar kan jag tänka mig….men då gäller det ju att hålla reda på publiceringsdag, såg en blogg som redan nu skrivit om Tusenskönor och den kommer väl ut först i mitten på den här veckan??
  Nåja, låt biblioteket leva det är min uppmaning!

  • Jag har sådan tur att jag aldrig har behövt köa för någon bok däremot har en och annan varit utlånad när jag har varit sugen att lägga vantarna på den. Oftast behöver jag inte vänta särskilt länge innan den åter finns inne.

   Jag får ett och annat recensionsex (som jag har tiggt mig till) och jag tycker att det har en viss tjusning att vara ”först” med nya böcker, men då måste man precis som du skriver hålla koll på vilket som är det tidigaste recensionsdatumet. Som tur var kan man alltid skriva recensionen och sedan schemalägga publiceringen så blir det inte så fasligt mycket att hålla reda på ändå 🙂

 2. Gillar gillar gillar din rubrik idag!
  Biblioteket är verkligen guld värt!

  Mera bibliotekslån vill jag proklamera.

  Men jag tycker det verkar som många bloggare INte lånar på bibblan, kanske stressen att hela tiden läsa det senaste spelar in!

  • Ja så kan det nog vara men man kan ju förlänga lånet om man inte hinner läsa ut den/dem. Eller det kan man i alla fall göra på mitt lokala bibliotek. Dessutom går det utmärkt att göra detta på nätet 🙂

 3. Känns som det nästan är omöjligt att gå hem från biblioteket utan att lånat några böcker.

  • Enda sättet för mig att inte låna några böcker är att helt enkelt inte gå in där för annars går jag hem med minst två böcker varje gång.
   Det är som en drog! 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: