Bokfrågornas ABC del 7

Turen har kommit till bokstaven ”G” i Lilla Os Bokfrågornas ABC

  • Tantsnusk har väl alla hört talas om, men har du läst någon bok som skulle kunna kallas gubbsnusk? Nu har jag tänkt på den här frågan i ett dygn och jag kan inte komma på en enda bok som jag skulle kunna kalla för gubbsnusk. Föga förvånande skulle jag tro då jag till största delen endast läser deckare.
  • Berätta om en bok som fick dig att gråta! Händer det ofta att du gråter av böcker? Det är oerhört sällsynt att jag gråter när jag läser. Men det har dock hänt. Senast (vad jag kommer ihåg i alla fall) var när jag läste Pojken som kallades det av David Pelzer. Jag kan inte begripa hur någon kan vara så elak mot sitt eget barn.
  • Berätta om en gammal favoritbok som du ofta återkommer till! Det är väldigt sällsynt att jag läser om en bok. De enda böcker jag egentligen återkommer till är fackböcker som behandlar ämnen som jag vill fördjupa mig i: t.ex. grammatikböcker, böcker om skrivande, uppslagsverk etc. Däremot står en bok i min bokhylla som jag har tänkt läsa om och det är Patient 67 av Dennis Lehane.

  • I programmet Go´kväll brukar någon känd person bjuda in till en fiktiv middag. Vilka fyra författare, levande eller döda, skulle du bjuda och vad tror du att ni skulle prata om? Jag skulle kunna skriva en hur lång lista som helst här och att endast välja ut fyra är ingenting annat än tortyr 🙂 Den första jag skulle bjuda är Diana Gabaldon för hennes oerhört snillrika böcker. På middagen skulle jag fråga henne om hennes verkliga kunskaper om läkande örter som huvudpersonen i böckerna använder sig av för diverse krämpor. Som nummer två väljer jag Elly Griffiths. Hon och Gabaldon skulle nog ha mycket att prata om då båda har jorden som sitt arbetsredskap: Gabaldon för det som växer ovanpå den och Griffiths för vad som finns dolt där under. För att jämna ut könsrollerna måste det naturligtvis även finnas manliga gäster. Dessa får representeras av Dennis Lehane och Stephen Booth. Då jag är vansinnigt imponerad över både såväl deras språk som deras förmåga att bygga upp samt bibehålla spänning så skulle jag fullständigt dränera dem på all information om dessa färdigheter. Dessutom är jag säker på att alla fyra skulle ha saker de kunde lära av varandra.

Comments

  1. Har förresten sett min första ”bok-film” och hinner förhoppningsvis skriva ett inlägg under morgondagen!

  2. Skulle gärna vara med på den middagen! Ser fram emot Griffiths nya bok!

Trackbacks

  1. […] Annikas litteratur- och kulturblogg […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: