Sammanställning av vecka 33

Veckan som gått har varit tämligen innehållsrik: Min yngsta dotter Nathalie har åter tagit sitt pick och pack för att åka till sitt älskade Skellefteå eftersom hon börjar sitt tredje gymnasieår på tisdag, min äldsta dotter Desirée har flyttat från Göteborg till Jönköping för att påbörja sin treåriga högskoleutbildning i medieproduktion, och jag själv har varit på intervju med anledning av mitt företag och min blogg hos ett lokalt magasin (där för övrigt även Desirée har lämnat sitt bidrag i form av en krönika). Mer om detta på torsdag.

Dessutom har det hänt en del både på bloggen under veckan som gått:

Måndag:

Tematrio – Titelefternamn

Lyran förgyller alltid måndagarna med sin Tematrio, och denna gång var det dags för titelefternamn. Mitt bidrag blev Djingis Khans hemlighet av Clive Cussler, Messi av Luca Caioli och Madame Bovary av Gustave Flaubert.

Tisdag:

Summering av de tio bästa läsupplevelserna [januari – juli 2012]

Jag har läst ovanligt få böcker hittills i år, men många av de jag har läst har berört mig starkt på ett eller annat sätt. Här kommer en lista på tio böcker som tillhör favoriterna. Vi får väl se om de fortfarande gör det när året summeras i början av januari. Några av favoriterna är Dark Places av Gillian FlynnUtan nåd av Simon Kernick och Dead Cold av Louise Penny.

Böcker vi ratar [Uppsamlingsheat Bokbloggsjerka – del 92]

Det kan vara svårt att tro, men det finns faktiskt en hel del böcker som även bokmalar ratar. Några exempel är Jag är Zlatan Ibrahimovic, Fifty shades of grey och Min kamp. Mer om detta under Topp-tre-böcker … nedan.

Onsdag:

Topp-tre-böcker som bokbloggare inte vill läsa

Ingerun Sjösvärd skrev ett gästinlägg där hon gjorde en proffsig sammanställning över vilka böcker som vi bokbloggare absolut inte vill läsa och varför.

Bibliotekshotellet i New York

Jag lovar att detta är sista gången som jag kommer att tjata om detta hotell, men jag tycker att idén är underbar. Nästa gång jag åker till The Apple kommer jag definitivt att bo där, eller åtminstone ta mig tid att besöka det.

Torsdag:

Så här såg mina recensioner ut i början av min karriär

Jag är inte särskilt stolt över hur mina recensioner såg ut i början av min bloggkarriär, men som tur var ger övning färdighet och jag tycker själv att jag har gjort enorma framsteg.

Utmaning: 8 fakta/vanor om dig själv [Favorit i repris]

Jag tog mig friheten att återuppliva en utmaning från 2007. Jag presenterade 8 fakta om mig själv och sedan skickade jag bollen vidare till fyra andra bloggare. Det är kul och intressant att få veta saker om andra bokbloggare som INTE nödvändigtvis är relaterat till böcker och/eller författare.

Deckarlista – hur många har du läst?

Hos Nilmas bokhylla hittade jag en lista över deckare som Deckarhuset hade satt ihop. Mitt resultat blev blygsamma 27/50, men den troliga förklaringen ligger i att samtliga deckare på listan är skrivna av svenska författare.

Fredag:

Utmaning tre på tre

Det är oerhört glädjande att Pocketlover har återupptagit sin utmaning tre på tre. Det går helt enkelt ut på att man ska läsa tre böcker inom samma ämne, av samma författare etc mellan den 1 september och 30 november. Mitt val föll på tre böcker av James Ellroy.

Bokbloggsjerka 17 – 20 augus

Behöver knappast någon närmare presentation och som vanligt så var det många som ville delta och dela med sig av hur de gör för att minnas saker som de vill skriva om.

Jag behöver er hjälp

Jag har påbörjat ett projekt och därigenom behöver jag er hjälp med era favoritförfattares hemsidor i hur många genrer ni vill. Kom bara ihåg att ange BÅDE författarens hemsida/blogg OCH vilken genre som författaren tillhör.

Lördag:

Hjälp din favorit att vinna Barry Award for the Best British Crime Novel

3 av 6 favoritförfattare är nominerade till Barry Award och jag håller tummarna för att en av dem kommer att gå segrande ur striden. Om du vill vara med och rösta måste du göra det innan den 1 september.

Skrivkrampens och fibromyalgins förbannelse

Att ha värk är inte kul, och hur gärna man än vill göra saker så sätter den många gånger käppar i hjulet. Det är frustrerande, och till och med kränkande, men det gäller att inte ge upp. Man får helt enkelt lyssna på kroppen och göra det man vill när kroppen är med på noterna.

Söndag:

Att ta steget från att bara läsa böcker till att även blogga om dem

Här berättar jag min resa från att bara vara en läsare till att även bli en bloggare.

 

 

 

 

Comments

  1. Ja, faktiskt tror jag att du har rätt. Vann ju en Billingham hos dig och även en Nesbö, det var så det startade alltihop! 😉
    violen recently posted..Gyrðir, Elíasson: Bland träden

  2. Alltid så kul att titta in hos dig, även om deckargenren inte är min favorit. Konstigt nog läser jag en massa deckare i alla fall…..:-)
    violen recently posted..Lindgren, Barbro: Ingenting hände, två gånger

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: