Bokalfabet 2.0 – del 25

Nu kommer mina svar på Lindas bokalfabet 2.0 i en något omvänd ordning då inte har haft tid att ge mig på bokstaven x innan det blev dags för veckans y: yvig, yrsel, ynklig, ytlig och ypperlig.

Det finns många exempel på böcker som är ytliga och den senaste i raden är Peter Pans hemlighet av Michael Katz Krefeld. Intrigen, och kan sammanfattas med ett ord: trams!

hade extremt höga förväntningar på  Perfect People men den var en sådan besvikelse att överväger om jag ens ska ut den eller om ska låta bli. Det som framför allt stör mig är de ynkliga huvudkaraktärerna John och Naomi Klaesson. Att de är ypperligt själviska gör inte saken bättre.

Liksom det finns gott om ytliga böcker så finns det en uppsjö av böcker av ypperlig kvalitét, bland dessa finns In the Dark av , Mörk jord av  och Kråkflickan av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist.

I Hjärtats mörker av Jonas Moström huserar Ylva Forsblad som har många ansikten och inget av dem är särskilt angenämt…

Listan över författare som önskar skulle skriva ytterligare en bok kan i princip bli hur lång som helst men just nu längtar enormt efter en ny spännande mordhistoria som  och Tony Hill ska nysta upp!

Comments

  1. Trams låter inte lockande, men Kråkflickan måste jag se till att läsa snart.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: