Bokbloggsjerka 15 – 18 oktober

Har du ett genuint intresse för ? du om böcker//författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller om man så vill) runt bland som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

VILKEN /BÖCKER ÖNSKAR DU ATT DU KUNDE LÄGGA VANTARNA PÅ HÄR OCH NU?

Spontant kommer jag på tre stycken:

Moonlight Mile av Dennis Lehane som kommer ut i början av november är jag oerhört nyfiken på. Det är en fortsättning av Gone, Baby, Gone där den då fyraåriga Amanda McCready försvinner. Hon återförenas med sin något skadade familj. Nu har hon hunnit bli 16 år och hon är åter försvunnen…

, eller kanske snarare tog mig med storm redan i Flickan under jorden. Förälskelsen blev än starkare när jag läste Janusstenen. Ska sanningen fram är det relationerna, och då framför allt mellan Ruth och Harry Nelson, samt mellan Ruth och Harry Nelsons fru som utgör det största spänningen i Grifffiths böcker. Intrigen kommer på något skönt, och fullt naturligt sätt i andra hand. Jag är oerhört nyfiken på fortsättningen men jag måste vänta ända till i början av nästa år då House at Sea´s End kommer att släppas.

Sist men inte minst har vi vår egna Kristina Ohlsson och hennes Änglavakter som tror kommer ut någon gång nästa år. Jag är mer än redo för nya äventyr med Alex Recht och hennes team!

Comments

 1. Griffiths nya längtar jag också efter! Måste nog ta och fixa en sen jerka. Tror inte att 10 minuter räcker…
  enligt O recently posted..Bokgeografi

 2. Din första önskebok önskar jag ju mig också. Men i mitt bokbloggsjerkeinlägg har jag önskat mig böcker som kanske aldrig kommer att finnas.
  Katarina recently posted..From the Dead av Mark Billingham

 3. Elly Griffiths måste jag nog sätta upp på min vill läsa-lista.
  Marie recently posted..Bokbloggsjerka 15-18 oktober

 4. Lite senare än vanligt har nu även jag svarta på veckan fråga.
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 5. Fråga som passade mig precis, har dreglat flera dagar över en bok…
  Anna recently posted..nu jerkar vi igen!

 6. Klurig fråga, men jag tycker jag kompå ett bra svar till slut!
  Full bokhylla recently posted..Om att fånga moln med lasso

Trackbacks

 1. Jag skulle gärna lägga vantarna på… skriver:

  […] Annika på Annikas literatur- och kulturblogg undrar i denna veckas Bokbloggsjerka: […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: