Efterlysning: Pionjärerna!

För ungefär hundra år sedan (ja, så känns det) läste en vars titel är  . minns inte så mycket av böckerna dock. Det enda jag kommer är att jag tyckte att de var ryslig bra och att de utspelar sig i Australien.

För att vara helt ärlig så är det min bror som kommer i håg vad heter men ingen av oss minns vem som står bakom den. Om du sitter inne med svaret så skulle bli dig evigt tacksam om du kunde författarens namn i en kommentar.

har länge velat om dem och snart, snart kanske det blir verklighet. *Hoppas hoppas*

Comments

 1. Hej,

  Vilket sammanträffande!!! Satt på jobbet härom dagen och funderade på precis samma sak: Vem har skrivit dom jättebra böckerna Pionjärerna? Jo, författaren heter William Stuart Long. Tyvärr är det bara de 5 första böckerna som översatts till svenska (det blev dock 10 böcker) och det finns ytterligare 7 att läsa på engelska. Kolla t.ex. http://libris.kb.se/hitlist?q=william+stuart+long&d=libris&m=10&p=1&s=r och http://www.fantasticfiction.co.uk/l/william-stuart-long/ för mer info.

  Nu måste jag nog läsa om dom … 😉

  /Cecilia

  • Tusen tack!!

   Tänk så det kan slumpa sig ibland att två personer kan få samma tanke kring böcker som ändå får räknas som nästan antika. Nej, nu överdrev jag men det är verkligen jätte länge sedan jag läste dem. Det är nog dags igen. Frågan är bara var man får tag på serien. Uppenbarligen har jag dessutom missat hela sju stycken för jag läste endast de som var översatta till svenska. Spännande!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: