Bokgeografi – Australien

Så var det dags att besöka ett land som både fascinerar och skrämmer. I alla fall gäller det mig. Jag är nämligen livrädd för spindlar och vad jag har hört så är spindlarna oerhört stora i Australien och det räcker för att hålla mig så långt därifrån jag bara kan.

 1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Australien eller är skriven av en författare med anknytning dit.

  Peter James böcker utspelar sig för det mesta i Storbritannien men i hans fjärde, tillika hittills bästa, bok gör han enorma utsvävningar genom att skicka iväg en karaktär till New York samt låta en annan bli mördad i just Australien. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Peter James går framåt i sitt författarskap och slutet av Död mans fotspår går inte av för hackor … !

 2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Australien. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

  Jag har hittills läst tre böcker av den australiske författaren Michael Robotham vars böcker utspelar sig i England. Jag gillar hans böcker men jag kan tycka att det är lite synd att han byter huvudperson i samtliga böcker vilket innebär att det blir svårt att verkligen lära känna dem på djupet. Detta innebär dock på intet sätt att jag inte kommer att fortsätta läsa hans alster. Han är duktig på det han gör och det räcker långt!

 3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Australien, som du inte läst, men är nyfiken på.

  Ska jag vara ärlig har jag dålig koll på detta och jag tar tacksamt emot tips på australienska författare. Skriver personen i fråga i deckargenren blir jag super duper glad. Men då jag verkligen försöker anstränga mig för att vidga mina läsarvyer så kan även andra tips funka. Obs!! Lyrik och ”kärlekstrams” går bort. Allt övrigt är av intresse 🙂

Comments

 1. Kathryn Fox och Peter Temple är de jag känner till. Den första gillar jag, huvudpersonen är en kvinnlig rättsläkare. Den senare har jag nog bara läst en bok av, en ganska typisk privatdeckarbok vill jag minnas.

  Och det är lite kul att anledningen till att du inte är helt såld på Michael Robotham är en av anledningarna till att jag verkligen gillar honom. Jag tycker det ger en mer komplett bild av personerna att vi i vissa böcker får se dem från utsidan och i andra från insidan. Om du förstår hur jag menar.
  Katarina recently posted..Omläggning till vinterrutiner

  • Tack för tipsen som jag självklart skall kolla upp. Vet du vad jag kommer att bli förvånad den dagen vi väl är överens om något? 🙂

 2. Måste verkligen läsa fler Peter James! Kärlekstrams, du är underbar!

  Såg förresten inte en enda spindel de sex veckor jag var i Australien. Det gjorde jag visserligen inte i Kenya heller, men min spindelrädda kompis lyckades upptäcka dem hela tiden.
  enligt O recently posted..Bokoholist anyone

  • Jag lovar att jag skulle se hur många STORA spindlar som helst om jag skulle åka dit. Jag ryser av bara tanken, huva!!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: