Hur går man tillväga när man ska namnge karaktärer?

Äsch, nu gör jag det offentligt: Jag ska en !

Denna kommer dock på intet sätt att spegla mina framsteg, utan den kommer att tuffa på som vanligt. En ändring är dock att lördagarna tillägnas inlägg som behandlar på ett eller annat sätt.

4866638272_dc3cfefd87
Photo Credit: Βethan via Compfight cc

För ett par dagar sedan satte jag mig ner för att skriva en till min bok, och nästan omgående stötte jag på ett stort hinder: Vad i all världen ska jag döpa mina till?

I samband med förra veckans Bokbloggsjerka skrev Ewa att hon är noga när hon ska namnge sina karaktärer eftersom ”Namn associerar till så mycket. Naturligtvis olika för olika människor. Men jag skulle ha svårt att ge mina karaktärer trovärdiga drag och handlingsmönster om inte deras namn för mig stämde överens med deras personlighet.”

Jag kan inte annat än att hålla med henne om att en namn betyder så mycket mer än bara ett par bokstäver hastigt nerklottrade på ett papper. Med det i åtanke hur ska man då gå tillväga när man ska namnge de personer man kommer att leva med under en lång tid framöver?

För att försöka hitta svaret på den gåtan gjorde jag som jag alltid gör; jag vände mig till nätet och där finns det som tur var ingen brist på människor som har kommit upp med tekniker som de mer än gärna delar med sig av. Jag fastnade speciellt för å -klipp som ger en mängd på minsta möjliga tid. Sådant gillas i vår upptagna värld, eller hur?

 

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: