Recension: Advokaten av Cormac McCarthy

Baksidestexten utlovar en riktigt smaskig historia som trodde att jag skulle sluka med hull och hår. Men icke! Faktum är att jag aldrig någonsin har blivit så besviken på en som den här. fick inget sammanhang och när boken var utläst hade jag inte en susning om vad boken Advokaten av handlade om.

Advokaten nämns inte vid namn utan bara yrkestiteln och boken består till 90 procent av andra namnlösa , och nästan enbart av dialog.

Av vad har förstått i efterhand är det ett har läst men inte blir boken bättre för det.

Boken är kort, blott 17 sidor, och det är också bokens enda styrka. I vanliga fall ger betyg mellan 1 och 5 men den här boken är så usel att jag avstår från att ge den ett betyg över huvud taget.

På omslaget finns en blurb som säger att ” är en av vår tids största amerikanska författare” signerat Harold Bloom. Men hoppas och tror att han baserar det på någon annan än det här, för annars börjar hysa starka tvivel på mänskligheten.

Om någon på allvar har förstått vad Advokaten handlar om får ni gärna upplysa mig om vad det är har missat.

Det här är den kortaste någonsin har skrivit och därmed är den nästan lika innehållslös som boken själv. Ganska passande om jag får säga det själv.

Advokaten är ett från i av Henrik Petersen.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: