Recension: Blinka lilla stjärna av Gunilla Bergstrand

Blinka lilla stjärna  av Gunilla Bergstrand är del 1 i serien Morden i Dalarna om Hannah Järnerud.

Det är en mycket blodig historia med ett mycket udda och smärtsamt tillvägagångssätt. Här handlar det inte så mycket om mord utan snarare om en extrem form av misshandel av politiker, företagsledare etc. Här finns även barn som far illa, misshandlade kvinnor och försvunna barn. Upplagt för en del spänning och känslostormar kan man luras att tro och/eller hoppas på, men dessa uteblir helt.

Blinka lilla stjärna är mer av en relationsroman än en deckare och här har flera av karaktärerna förhållanden, både öppna och hemliga sådana, med varandra. Jag gillar inte när en (huvud)karaktär kommer för nära en utredning, i synnerhet inte om det är fler än en som gör det. MEN jag skulle kunna ta mig förbi det om någon av karaktärerna var synnerligen stark, intressant eller tilltalade mig på annat sätt. Så är inte fallet här.

En intrig kan vara hur spännande som helst men i min värld spelar det ingen roll om det inte finns minst 1 karaktär som jag vill veta mer om eller som ger mig behållning på annat sätt.

Bland huvudkaraktärerna hittar vi Jenny Eklund och hennes man Nicklas (politiker), Anna-Carin Andrén (kammaråklagare) och Hannah Järnerud. Att jag nämner Hanna sist beror på att hon är den jag får minst grepp om och jag upplever det som att hon står i skuggan av både Jenny och Anna-Carin och av och till även bakom ett par av hennes kollegor.

Av dessa är det enbart paret Eklund som får mig att lyfta på ögonbrynen lite grann. Jenny är rådman vid Falu tingsrätt vilket borde ha gett henne lite skinn på näsan. Men på hemmaplan saknar hon helt förmågan att stå upp för sig själv och sätta hennes dryge make på plats. Tro mig, han skulle behöva det för han är helt enkelt en knöl!  

Bokens formatering stör en aning. Stycken som inte hör ihop är ihopskrivna och i vissa meningar saknas den ack så viktiga punkten innan nästa mening tar vid.

Blinka lilla stjärna är ett recensionsexemplar från LB Multimedia AB.

Del två, Barnet i kupolen, ligger här hemma och väntar och jag hoppas verkligen att jag då kommer att känna mer för Hannah and Co än vad jag gör nu.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: