If I could turn back time

Rubriken snodde jag av Linda vilket har sin naturliga förklaring.

För några dagar sedan skrev hon ett inlägg som refererade tillbaka till Anitas bokbloggs méme Top Ten Tuesday som denna vecka går ut på att lista 10 böcker som man önskar att man kunde läsa igen för första gången.

Nedan följer min lista utan inbördes ordning:

1. Millenniumtrilogin (Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden, Luftslottet som sprängdes) av Stieg Larsson är en stor favorit och jag är fortfarande avundsjuk på alla som fortfarande inte har läst den.

2. Patient 67 av Dennis Lehane. Ord är överflödiga!

3. Mörk kust av Peter Temple är en lektion i hur miljöbeskrivningar och stämningar ska skrivas.

4. No Rest for the Dead av 26 olika författare. Jag brukar vara skeptisk till ”för många kockar …” men den här boken är ett bevis på att kockarna kan göra den mest fantastiska soppan tillsammans.

5. Mörk jord av Belinda Bauer är den starkaste debuten jag har läst på väldigt länge.

6. In the Dark av Mark Billingham beskriver en mörkare sida av London och den kommer att tåla många omläsningar i framtiden.

7. Croocked Letter, Crocked Letter av Tom Franklin är så långt ifrån en kriminalroman man kan komma (nästan i alla fall) men ack så underbar

8. Främlingen av Diana Gabaldon invigde mig till en helt underbar värld och tänk om man kunde få möjlighet att göra det igen för första gången!

9. Flyga drake av Khaled Hosseini är en helt underbar berättelse om två killar/män ur två sammhällsklasser i Afghanistan.

10. Levande begravd förde mig till en livslång (?) fascination av Peter James böcker. Av någon anledning verkar de svenska förlagen ha slutat att översätta hans verk efter bok fyra.

Hur ser din lista ut?

 

Comments

 1. enligt O
  Twitter:
  says

  Har du kollat med Damm om nya James böcker? Blir förresten sugen på Crocked letter Crocked letter.

  • Nej det har jag inte men det är inte mig det är synd om då jag började läsa hans böcker på engelska när den svenska översättningen ”tog slut”. Tyvärr är det ju inte alla som vill läsa böcker på engelska och jag tycker det är synd att inte alla får chansen att fortsätta följa Roy Grace äventyr.

   Franklins bok är suverän så jag tycker absolut att du ska läsa den.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: