Jag vet att jag tjatar om Griffiths

Jag kan inte låta bli att tjata om Elly Griffiths och hennes helt underbara böcker. Att jag över huvud taget kom att tänka på henne i dag beror på en engelsk recension jag läste om The Janus Stone som precis har fångat mina tankar om framför allt karaktärerna Ruth Galloway och Harry Nelson. Men det är inte allt! Såväl bloggaren själv som de som har kommenterat har synpunkter på den kursiverade mördaren som dyker upp i den här boken.

Den kursiva stilens vara eller icke vara, var ju föremål för en bokbloggsjerka för inte alltför länge sedan och den delar upp läsarna i tre läger: de som inte ens tänker på det, de som tycker att det är ok så länge som det inte blir för mycket av det goda, samt de som inte alls står ut med det. Jag tillhör den sistnämnda gruppen men ska jag vara ärlig så tänkte jag inte ens på det när jag läste den här boken. Detta kan t.ex. bero på att dessa partier var osedvanligt välskrivna, att mördaren inte fick onödigt mycket plats i intrigen eller att jag var på ett synnerligen gott humör när jag satt djupt försjunken i Galloway och Nelsons äventyr. Oavsett vilket så är jag glad för varje gång jag kan läsa en bok utan att hänga upp mig på någon detalj. Och när det handlar om Griffiths böcker får man snarare se till att man har hållit magen i trim så att man orkar skratta åt alla snöpliga situationer och tankegångar som dyker upp.

Sist men inte minst vill jag pusha för bloggen Reactions to Reading, som inte bara delar min kärlek till Griffiths utan där det dessutom finns massor av intressant läsning att hämta.

Comments

 1. Jag gillar också Griffiths. Vet inte hur det kom sig att jag stötte på Flickan under jorden första gången, men jag antar att det var via någons blogg. Det enda jag stört mig på i böckerna är tjatet om Ruths vikt hela tiden, annars är böckerna jättebra, och jag ser fram emot att få läsa nästa, men det dröjer väl innan den kommer på svenska.
  //Kerstin
  Kerstin recently posted..Hej sötnos!

 2. Tack för besöket hos mig, fick ju ett tips här direkt Griffith, men vilken då av henne, är det typ seriedeckare där också? Det finns ju plats för några till i min utmaning….:-)

  som svar på din undran vad jag läser: alla tips är välkomna iofs men jag gillade t.ex. Rubenfeld, Jed :Analys av ett mord, Shields, Carol :Mary Swann, en litterär kriminalgåta, Mordet i Eiffeltornet, Bo R Holmbergs deckare osv. Vet inte vad de har gemensamt egentligen, men särskilt omtalade är de ju inte om man säger så.
  Men jag läser ju många mer ”vanliga” deckare också…….så tips är alltid välkomna även om jag inte alltid anammar dem.
  Billingham läser jag ju pga dig, jag vann ju en bok av honom hos dig och började då med Sömntuta (jfr förra jerkafrågan!) så om några år kanske jag är framme vid vinsten…..;-)

  • Griffiths måste man absolut läsa i ordning: Flickan under jorden, Janusstenen och i januari kommer hennes The House at Sea´s End ut.
   Jag ska tänka ut om jag känner till några annorlunda deckare. Om jag inte kommer på några så lämnar jag helt enkelt namn och titlar på några personliga favoriter så får du själv avgöra om det kan tänkas vara läsvärt eller ej 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: