Kliv in i en annan värd [Enkät Enligt O]

Enligt O har skapat en enkät där hon uppmanar oss att berätta om vilka fiktiva personer, som lever i en bok, en film eller en tv-serie, vi vill göra följande med:

1. Vilken karaktär skulle du kunna bli vän med?

Den här listan skulle kunna göras lika lång som Hornavan är djup, närmare bestämt ca 221 m. Men då jag är tvungen att välja en säger jag Ruth Galloway. Jag föll för henne direkt jag läste hennes namn, och sedan dess har jag inte kunnat sluta tänka på henne. Jag kan inte tänka mig att man någonsin skulle ha tråkigt i hennes sällskap.

2. Vilken fiktiv person skulle du aldrig vilja möta i verkligheten?

Allan Börjesson är en rejält obehaglig typ och han figurerar i Assar Anderssons böcker om Anders Hademark. Andersson har många talanger, och en av dem är att gestalta karaktärer på ett övernaturligt bra sätt. Jag brukar inte bli illa till mods när jag läser om en karaktär, men Börjesson får det att krypa i skinnet bara jag tänker på honom.

En annan högst osympatisk person är Christopher Silfverbielke i böckerna av Buthler & Öhrlund. Jag har precis läst ut Återvändaren (har dock inte hunnit blogga om den ännu), och jag hoppas verkligen att han inte har någon dubbelgångare i det verkliga livet.

3.  Det är lördag och du har inga planer för kvällen. Vilken karaktär ringer du och vad gör ni?

Jag skulle ringa till Armand Gamache och föreslå att vi skulle träffas på Olivier´s Bistro för en drink, vilket måste vara en oslagbar kombination. En bistro där allt är till salu (även kunderna?) och en mysfarbror som har så mycket klokt att säga. Om vi mot all förmodan skulle få slut på samtalsämnen finns det gott om intressanta karaktärer i Three Pines att bjuda in i samtalet.

4. Du behöver ett nytt jobb, vilken karaktär skulle du vilja arbeta med?

Av någon anledning är jag fascinerad över obducenternas/rättspatologernas yrke (”lässkada” kanske?), och jag skulle inte ha någonting emot att ta på mig hela skyddsmunderingen och hjälpa Cleo, Roy Graces flickvän, i hennes yrkesutövande.

5. Du ska starta en bokcirkel. Vilka fyra karaktärer bjuder du in och vilken bok diskuterar ni?

Tony Hill är en minst sagt egensinnig psykolog så han skulle utan tvekan få komma. Roy Grace är nog den mest sympatiske polisen som jag har stött på, och jag inbillar mig att han skulle kunna bidra med mycket i en sådan här diskussion. Trots sin ringa ålder har Steven Lamb varit med om mer än vad många av oss kommer att vara med om under en hel livstid. Och det är just av den anledningen som jag tror att han vore en ypperlig deltagare i just den här bokcirkeln (även om Tony Hill kanske skulle vara mer intresserad av att analysera honom än boken). Denna udda skara skulle göras fullständig genom att bjuda in Victoria Bergman.

Boken vi skulle diskutera är Crooked Letter, Crooked Letter av Tom Franklin. Det är en bok med många djup och den tål att diskuteras hur mycket som helst.

6. Det är mitt i natten och du har tappat nyckeln och kan inte komma in. Vilken karaktär kontaktar du för att få hjälp?

Jag skulle utan tvekan ta kontakt med Stephanie Plum. Inte bara för att hon är en kul tjej, utan även för att vare sig Morelli eller Ranger viker särskilt långt från hennes sida. Bara tanken på att slå flera flugor i en smäll gör mig salig.

7. Gör en resa tillsammans med en fiktiv person. Vart skulle du resa och med vem?

Nu när jag väl får chansen att resa vart jag vill, med vem jag vill, säger jag Ben Cooper och vi skulle resa till Claire och Jamie Frasers Skottland. Underbart!

8. Om du fick gifta dig med en fiktiv person, vem skulle det då vara?

Harry Cunningham från Tyst vittne. Herregud, vilken läckerbit!

9. Du har problem som du skulle vilja diskutera. Vilken karaktär pratar du med?

Jag väljer kommissarie Montalbano. Inte bara för att han är italienare och dessutom snygg, utan även för att han liksom jag tycker att action är bättre än för långa och djupa diskussioner.

10. Hoppa in i en bok, film eller tv-serie. Vilken väljer du och vem blir din karaktär?

Jag skulle kunna tänka mig att byta plats med Nikki Alexander i Tyst vittne: Hon är rättspatolog och jobbar nära ovan nämnda Harry Cunningham. Behöver jag säga någonting mer? 😉

Comments

  1. Tyst vittne – det var ett tag sedan? Undrar om den kommer tillbaka snart? Eller är det bara jag som har missat? De hade inte fått ihop det när jag såg senast…så jag antar att han fortfarande är ledig ; )
    MalinC recently posted..Min fiktiva värld

  2. Åh vad kul att läsa dina svar! Vi får väl kontakta Ruth och se om hon är upplagd för en dejt… 😉
    enligt O recently posted..1 december Oscar, Ossian

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: