Köp Aftonbladet: få Harry Potter paket på köpet.

Det råder feber i hela världen: Galley Smith har startat Harry Potter Reading Challenge, sjätte filmen “Harry Potter och halvblodsprinsen hade biopremiär 1 juli (i Sverige), och nu kan man till land med Destination.

Ja, både böckerna och filmerna gör succé världen över. Nu vill Destination.se att fansen ska få chansen att följa i Harry Potters fotspår. De pushar för sju Potter-platser som de ”riktiga” fansen absolut måste besöka.

 1. Kings Cross, London
  I boken åker och de andra eleverna Med Hogwart-expressen från perron 9 3/4. Scenerna spelas dock in på perrong nummer fyra. Här finns nu en skylt som deklarerar perrong 9 3/4 och en bagagevagn som försvinner in genom väggen.
 2. Charing Cross, London
  blir mordhotad kör man honom i specialbilar längs gatan Charing Cross mitt i centrala London. På den här gatan finns ett tjugotal stora boklådor där man kan inhandla de Harry Potter böcker man ev. saknar i sin samling.
 3. London Zoo
  Scenen där insåg att han kan ormspråket spelades in i terrariet i denna djurpark.
 4. Goathland, North Yorkshire
  Tågstationen här användes till filmens Hogsmeade station. Den som hoppas att få se skymta i bakgrunden lär bli besvikna då dessa scener skapades med specialeffekter.
 5. Alnwick
  Användes som exteriörerna på vid två tillfällen: när Harry och hans klasskompisar får sin första flyglektion och när Potter kraschlandar med sin bil.
 6. Katedralen i Gloucester
  Användes som substitut till Hogwarts. Här har man spelat in delar av den första filmen om Harry Potter. Christ Church-universitetet i Oxford och Lacock Abbey i Wiltshire har också använts för att spela in scener från Hogwarts.
 7. Edinburgh, Skottland
  Det var här som skapades. När Rowling skulle på den allra första boken satte hon sig på något av stans fik, beställde en kopp kaffe och skrev. Bredvid henne låg hennes dotter i barnvagnen och sov.

Resan till Potter-land kan du boka via Destinations bokningstjänst.

I dag och i morgon får du köpa :n och de vises sten + två HP affischer för endast 69 kronor när du köper Aftonbladet. Skynda att fynda!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: