Min bokskatt (5)

Min bokskatt avslöjar nya böcker som har tillkommit i min samling under den senaste tiden. Om du vill delta med ett eget Min bokskatt-inlägg så hittar du mer information här.

Det trasiga fönstretDet trasiga fönstret av Jeffery Deaver (Recension)

Synopsis (från bokus.com)

Kunskap är makt sägs det. Vad händer när en mördare besitter all information om de offer han utser åt sig? Hur kan man försvara sig mot en mördare som vet allt? Varje liten bit av kunskap kan utnyttjas i brottsliga syften. Spänningen skruvas stegvis åt i denna Lincoln Rhyme-deckare, som visar på några av informationssamhällets mest uppenbara – och farliga – svagheter och vad som händer när ett ondskefullt geni tar sig friheten att utnyttja dem. Om någon bestämt sig för att förstöra ditt liv, finns det inget du kan göra åt saken.

De dödas ljusDe dödas ljus av Stuart MacBride (Recension)

Synopsis (från bokus.com)

Det är sommar i Granitstaden. Solen skiner, himlen är blå och människor dör …

En prostituerad kvinna, Rosie Williams, hittas brutalt ihjälslagen i stadens mindre fashionabla kvarter. En dålig inledning på ytterligare en dålig dag för kriminalinspektör Logan McRae. Bara några månader tidigare ansågs han vara Aberdeenpolisens nya stjärnskott. Men vid ett tillslag gick någonting snett och en polis hamnade i koma. Det blev Logan som fick bära hundhuvudet och han omplacerades till den så kallade klantskallegruppen.
Logan McRae är dock inte en polis som ger upp. Han är fast besluten att undvika sin ständigt kedjerökande chef och hennes okonventionella metoder, och det bästa sättet är att lösa fallet snabbare än blixten. Men Rosie Williams är inte den enda som hamnar på bårhuset.
På andra sidan staden bränns sex människor till döds i ett rivningshus. Och trots Logans ansträngningar dröjer det inte länge förrän ytterligare en prostituerad hittas mördad.

Förlorad Förlorad av Michael Robotham (Recension)

Synopsis (från adlibris.com)

En natt dras en svårt nedkyld kommissarie Vincent Ruiz upp ur Themsen, han är skottskadad men minns varken omständigheterna kring skottdramat eller något annat från sitt tidigare liv. Den enda ledtråden han har är ett foto av Mickey Carlyle, en flicka som bortrövades för tre år sedan och som antas, av alla utom Ruiz, vara död. Vad var det egentligen Ruiz undersökte när han blev skjuten?

Ruiz ställs under utredning, anklagad för att bluffa minnesförlusten. Det som ligger fördolt i hans medvetande blir en fråga på liv och död och Ruiz kontaktar psykologen Joseph O’Loughlin för att få hjälp att minnas. Steg för steg faller bitarna på plats och uppdagar ett drama fyllt av sorg, hämnd och sökande efter försoning.

Med huvudpersonerna Vincent Ruiz och Joseph O’Loughlin tar Michael Robotham upp de båda karaktärerna från hans föregående thriller Den misstänkte, men den här gången är rollerna ombytta.

Sugen på tävling?

Comments

 1. Typiskt det där med autotexter, jag e Pockethexan o inte som det blev här ovan när den kära makens namn smög sig in…
  <;}

 2. Lite förvirrande när det står ”No comments” under ditt inlägg men jag chansar o skriver ändå! <;D

  Jag vill bara tacka för din kommentar hos mig för det är ju så jättekul med nya läsare!! Och så en som gillar J Deaver (?) också hoppas att du har läst vidare på min blogg. Jag lägger till dig på min lista, helt klart!

  Jag håller med dig om att den eng. varianten av Wallander är bättre, så nu önskade man nu att man inte hade sett de gamla tidigare…
  Men jag kan rekomendera böckerna för det är verkligen ett tidsdokument över 1990-talet o alla de förändringar som har skett med värden (o de där "gubbarna" som var poliser i alla deckare förr är ju nästa borta nu..).

  Kramis från Hexan själv!

  • Att det står ”No comments” beror på att jag måste godkänna kommentarerna innan de blir synliga. Vad glad jag blir att du chansade och skrev i alla fall.

   Jag har läst alla böcker om Wallander och jag streckläste de flesta av dem. Ett antal av dessa har jag sett på tv och jag har varit så grymt besviken varenda gång. Döm om min förvåning när jag såg den engelska versionen och faktiskt tyckte om den 🙂

   Jag är ett rätt så stort fan av Jeffery Deaver när Lincoln Rhyme och hans team innehar huvudrollerna. Däremot tyckte jag verkligen inte om boken där kvinnan (kommer inte ihåg vad hon heter) som är specialist på kroppsspråk agerade utredare. Den boken läste jag inte ens ut!

   Du finns numera i länklistan ”Bloggvänner”.

   Kram!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: