Par i Peter James

har ända sedan starten med Levande begravd legat högt upp på min lista över som gärna läser av igen, och igen och igen.

Död mans fortspår slutar på ett sådant briljant sätt att det kändes som att skulle gå i bitar eftersom det var den sista boken som hittills hade översatts till svenska.

Efter några dagar hade den värsta ivern lagt sig lite och efter ytterligare några dagar hade hittat lugnet igen. Lugnet varade emellertid bara några få månader. För några veckor sedan surfade jag nämligen in på Katarinas underbara blogg och vad hittar där om inte om nummer fem och sex i om Roy Grace: Dead Tomorrow och Dead Like You. I ett huj hade ivern återvänt och det fanns ingenting annat att göra än att logga in på och skicka iväg en beställning. Och från och med i dag förgyller dessa min redan överfulla bokhylla.

Varför gjorde du inte det direkt efter nummer fyra kanske ni nu tänker? Svaret på den frågan är enkel: Att på andra än svenska är ingenting som ännu är ”automatiserat” hos mig. För att tala klarspråk hade inte ens en tanke på att det fanns ännu ej översatta böcker att hämta. Dumt? I know! Men nu har jag i alla fall rättat till mitt misstag och förhoppningsvis har jag lärt mig något på vägen.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: